Er was eens … Beethoven!

Jan Decleir en Ensor strijkkwartet
di 17/10/2023 - 20:00
90' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) 

check onze kortingen

Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje? Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven?

In deze intieme voorstelling speelt Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante oeuvre van Beethoven en combineert Jan Decleir dit met een keuze uit de literaire wereld van het sprookje. Net zoals Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij fantasie, verwondering, dramatiek, humor en verrassing wezenlijke kenmerken zijn. Er was eens … Beethoven! bezorgt je een warme en gezellige avond.

“ Er was eens …een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Onberispelijk waren haar pastelkleurige kleertjes. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter.
Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en zonder haar. Ze had nog een rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen.
Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar ... lief.
Er was ook een dorp met een oorlogsmonument op het plein. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, treinen, boten en landerijen en ... er was ook ... Beethoven ...”

-----------------

Graag benadrukken we dat dit een voorstelling voor volwassenen is. Om ten volle te genieten van de voorstelling hanteren we - in samenspraak met de artiesten - een minimumleeftijd van 12 jaar.

Kocht je verkeerdelijk tickets voor te jonge kinderen, dan nemen we deze uiteraard terug via ticket@30CC.be ten laatste op vrijdag 29 september.

Credits

www.ensor4.be

met Jan Decleir (verteller), Eric Robberecht (viool) Francis Reusens (viool) Frans Vos (altviool) en Steven Caeyers (cello) muziek  Ludwig von Beethoven teksten  Jan Decleir en Brechtje Louwaard sprookje Jaap Fischer

Kijk ook eens bij:

Beethoven Pianoconcerti

Liebrecht Vanbeckevoort en Casco Phil
vr 01/12/2023 - 20:00