Ellen Schoenaerts

Vrijblijvend Advies – CD-voorstelling

di 15/12/2020 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Nederlandstalig

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

of bestel via de 30CC ticketlijn

In november 2012 debuteerde Ellen Schoenaerts met haar vaste kwartet met het door pers lovend onthaalde debuut ‘Feiten’. Een plaat die in het teken stond van Liefdesverdriet. De jaren erop ging ze op tour met Behoud de Begeerte en speelde ze voorprogramma’s van onder meer Arno en Rufus Wainwright. ​

Zeven jaar en vele omzwervingen later, komt Schoenaerts dit jaar met een vervolg. Daar waar Feiten voornamelijk geïnspireerd werd door muzikale helden als Jacques Brel, Nick Cave en PJ Harvey is het nieuwe werk voornamelijk geïnspireerd op het oeuvre van één artiest wiens repertoire een enorme indruk op Schoenaerts heeft nagelaten: Benjamin Biolay.

Voor haar nieuwe worp Vrijblijvend Advies werkte Schoenaerts wederom met de vaste kern Tijs Delbeke (Warhaus, Balthazar, Roosbeef), Liesa Van Der Aa en Ephraim Cielen (Deadman Orchestra, IH8 Camera). Muzikanten als Tom Pintens (met wie ze een zoon op de wereld zette), Sjoerd Bruil (Millionaire, Deze Mona) en Hannes d’Hoine (DAAU) leverden interessante bijdrages. ​

De nieuwe plaat Vrijblijvend Advies is vooral een ode aan het leven. “Als Feiten Yin is, zou Vrijblijvend Advies Yang moeten zijn. Er is een soort van aanvaarding over me heen gekomen de voorbije jaren. Daarnaast misschien ook een vorm van dankbaarheid en interne vrijheid. Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven - hoe rauw en onvoorspelbaar ook - toch vooral heel erg mooi vind”, aldus Schoenaerts herself.

Corona was de grote spelbreker in het voorjaar. De releasedatum werd uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel. In december laten we Ellen Schoenaerts los.