Double Bill: Try-out en Vacht

Wout Vanroose / Bruut
za 14/05/2022 - 15:00
zo 15/05/2022 - 13:00
Circus
40'
alle leeftijden

Ticketprijzen

  • € 5 / € 3 (-12 jaar)
  • € 1 voor UiTPASkorting aan kansentarief

Try-out | Wout Vanroose

Ken je de kapla-blokjes nog? Wout Vanroose laat je met zijn try-out nostalgisch terugdenken aan het leuke speelgoed. Met uiterste voorzichtigheid en de perfecte balans gaat hij in interactie met de fragiele bouwwerken. Maar is dat genoeg om die vernielende kracht tegen te gaan?

Wout is een multigetalenteerde circusartiest/muzikant met een voorliefde voor niet alledaagse vaardigheden die hij vaak zelf uitvindt. Hij werd dan ook niet voor niets Homo Universalis 2021 in het tv-programma Iedereen Beroemd.

  • Gecureerd door Helena Sirugue
    "Wout blinkt echt in alles uit en leert heel snel bij. Dat is een heel uitzonderlijke gave. Ik ken Wout niet zo goed maar als ik hem zie spelen, ben ik enorm onder de indruk van wat hij allemaal kan. Het wordt dan ook ongetwijfeld een leuke en vooral indrukwekkende try-out."

Vacht | Bruut - première

Twee wezens ontmoeten elkaar. Bedekt met een dikke vacht leren ze zichzelf en elkaar kennen. Hun tweede huid bepaalt hoe ze bewegen en tegenover elkaar staan. Maar wat als ze die vacht uittrekken?

Bruut is een jong interdisciplinair circuscollectief van circusartiesten Xanthe Van der Jeught en textielartieste Silke Rys.

  • Gecureerd door gastcurator Helena Sirugue
    "Ik volgde samen met Silke en Xanthe les bij Cirkus in Beweging en we zaten ook samen in het gezelschap Dyne. We kennen elkaar dus supergoed. Silke zat al langer met het idee om een voorstelling te maken met harige, dradige tapijtkostuums. Oorspronkelijk wilde ze dit combineren met trapeze, maar het uiteindelijke resultaat is een voorstelling met partneracrobatie waarin ze samenwerkt met Xanthe. Ik vind het ook bijzonder mooi dat twee vrouwen alleen op scène staan en elkaar dragen. Dat zie je niet zo vaak, dus dat was voor mij een extra reden om deze voorstelling een plekje te geven." 

CIRKLABO resident