Dood van een Handelsreiziger

Cie Tartaren en Matthias Van de brul
ma 21/10/2024 - 20:00
di 22/10/2024 - 20:00
Overdag, Stadsgezelschap
OPEK
Grote Zaal
Ook geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar.

Ticketprijzen

pay what you can: € 20 - € 16 - € 12 - € 10 - € 8 

De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar en bevat het thema zelfdoding. Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

-------

“Willy Loman heeft nooit veel geld verdiend. Zijn naam stond nooit in de krant. Hij is niet perfect. Maar het is een mens en er is iets verschrikkelijks met hem aan de hand. Dus hij verdient onze aandacht. We mogen niet toestaan dat hij als een hond in zijn graf terecht komt.”

Willy Loman komt thuis. Willy Loman is moe. Willy Loman heeft zich onderweg naar huis toch een paar keer langs de kant van de weg moeten zetten. Om uit te blazen. Om na te denken. Radio uit en knipperlichten aan. Zesendertig jaar is hij al op de baan. Zesendertig jaar bij dezelfde werkgever. En nu … De motor starten en thuis proberen te geraken. Met een achterbak vol grote dromen en diepe kwetsuren. En, zoals altijd, een paar nylonkousen voor Linda.

Matthias Van de brul en Cie Tartaren maken samen een radicale bewerking van Arthur Millers toneelklassieker Death of A Salesman (1949). Hun Dood van een Handelsreiziger wordt een emotionele trip door het hoofd van iemand voor wie het niet meer gaat. Iemand die zijn hele leven aan hoge snelheid heeft gereden, maar zich nu op de pechstrook bevindt. Wat is de waarde van werk? Hoe werkt waardigheid? En wat betekent iets betekenen? Met straffe vertolkingen en een indringend verhaal banen de Tartaren zich onontkoombaar een weg naar uw hart.

Credits

www.tartaren.be

tekst naar Arthur Miller regie Matthias Van de brul creatie en spel Betty Gilbert, Cedric Denayer, Doke Dilen, Goda De Luca, Greet Claes, Jan Machielsen, Jasmina Van Kersschaever, Lieve Matthijs, Lukas Schimke, Martine Van Rensbergen, Stef Baisier artistieke ondersteuning Kirsten Mariën scenografie Olesia Ostrovskaia, Jarne Bossaert, Vincent Van Reusel - kostuum Laurence Baeyens foto Yuri van der Hoeven productie Maja Hammenecker productie-ondersteuning Lenka Verborgt

een productie van Cie Tartaren, coproductie Perpodium vzw met de steun van de Belgische taxshelter via Cronos Invest.