Dit is Europa

Hendrik Vos en Frans Grapperhaus
do 18/04/2024 - 20:00

Ticketprijzen

  • € 18 (rang 1) - € 16 (rang 2)
  • check onze kortingen

Locatiewijziging

Deze voorstelling verhuist naar 30CC/Schouwburg.(i.p.v. 30CC/Wagehuys)
Tickethouders ontvangen hierover een persoonlijk bericht.

-----

Met Dit is Europa schreef Hendrik Vos de geschiedenis van de Europese eenmaking die iedereen wou lezen. Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan, en toch ontstond, stap voor stap, de Europese Unie.

Bovenal was dit het verhaal van mensen. Premiers en presidenten, kanseliers en commissarissen bepaalden de richting, elk op hun tijd. Ze werden bondgenoten of rivalen. Soms konden ze elkaar niet uitstaan, soms werden het zielsverwanten.

De voorstelling Dit is Europa is beeldend en grappig, ontroerend en hoopvol. Over ministers die cello spelen en wereldleiders die elkaar niet meer loslaten. Over oude grenzen en mirakels die ons te wachten staan.

Hendrik Vos en Frans Grapperhaus blazen enkele kleine en grote gebeurtenissen nieuw leven in. Ze serveren verteltheater en muziek, als een avontuurlijke reis over het Europese continent in het spoor van de hoofdrolspelers en de toevallige passanten die ongepland mee op het toneel belanden.

Extra

België wordt in 2024 voorzitter van de EU.

Credits

met Hendrik Vos (tekst en spel), Frans Grapperhaus (cello en spel) concept en regie Filip Standaert (Handelsreiziger in ideeën) productie Borgerhoff & Lamberigts