De Kwetsbaren

fABULEUS en Rashif El Kaoui
wo 22/11/2023 - 20:00
vr 24/11/2023 - 20:00
za 25/11/2023 - 20:00
Stadsgezelschap
OPEK
Grote Zaal
Ook geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

Ticketprijzen

€ 15 - check onze kortingen

De opdracht is eenvoudig. Rondom u bevinden zich acht kamers. In elke kamer zit een persoon. Zeven van hen zal u eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging.

In deze theaterproductie met 8 jongeren jongerenproductie mixt acteur, (audio)maker en schrijver Rashif El Kaoui filosofie met pulp en sciencefiction. Hoe ga je om met de blik van de ander? En wat doe je als die blik dodelijk is? The Hunger Games meets Das Experiment.

Rashif El Kaoui speelde als jongere in de fABULEUS-producties Wolfsroedel (2006) en Jeanne (2007). De afgelopen jaren speelde hij o.a. in Malcolm X, Drarrie in de nacht, Who’s afraid of Virginia Woolf? van KVS en in de theaterbewerking van Een Jihad van Liefde bij Rataplan. Voor Het Zuidelijk Toneel maakte hij recent nog De Bastaard.

Voor De Kwetsbaren werkt hij samen met Sofie Joan Wouters, die ook in o.m. Wolfsroedel van fABULEUS speelde. Ze heeft intussen haar eigen gezelschap Hirngespinst. Als actrice en maker werkte ze mee aan projecten van o.m. hetpaleis, BRONKS en Laika. Daarnaast is ze ook te zien in films en televisiereeksen, waaronder het nieuwe seizoen van Dertigers.

Credits

concept, tekst en regie Rashif El Kaoui co-regie en spelbegeleiding Sofie Joan Wouters dramaturgie Peter Anthonissens spel Malak Atif, Rein De Koninck, Arachine Horn Gehrke, Theodora Mangoutas, Amani Mbayo, Ayman Sitiane, Helena Tengan, Jayne Van Ginckel en Sofie Joan Wouters/Lauranne Paulissen scenografie Wannes Deneer kostuums Joëlle Meerbergen 3D-animatie Anton Cla coproductie Perpodium met de steun van Vormingscentrum Destelheide, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid foto Clara Hermans

www.fabuleus.be

Kijk ook eens bij:

I love (and hate) you, Iran

fABULEUS en Armin Mola
wo 15/11/2023 - 20:00