De kleine prins

Jeroen Lenaerts en Ataneres
vr 29/04/2022 - 19:00
Muziek, Klassiek, Literatuur
Jongeren (12+)
vanaf 8 jaar

Ticketprijzen

€ 15

Acteur Jeroen Lenaerts en het Leuvense Ataneres brengen een symbiose van theater, muziek en beeld. Je krijgt het tijdloze en veelgelaagde verhaal van Antoine de Saint-Exupéry, het verteltalent van rasacteur Jeroen Lenaerts, de subtiel geanimeerde illustraties en de muzikale ondersteuning door Ataneres.

Met een rijke selectie van muziek gaande van minimalisten als Max Richter en Ólafur Arnalds tot de barokke variaties van Johann Sebastian Bach. Videografe Karen De Meyer zorgt voor de subtiel geanimeerde beelden, gebaseerd op de originele tekeningen van de Saint-Exupéry zelf. Je wordt als kijker in dit bekende verhaal gezogen als nooit tevoren. 
Le petit prince
(De kleine prins) van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry is na de Bijbel het meest vertaalde boek ter wereld. Het verhaal over het eenzame jongetje dat diverse planeten afstruint op zoek naar vriendschap is verkrijgbaar in maar liefst 398 talen en dialecten. Anders dan vaak wordt gedacht, heeft Saint-Exupéry zijn De kleine prins niet geschreven voor kinderen. Hij had een volwassen publiek op het oog. Het verhaal zit vol met universele waarden en levenslessen als vreugde, vriendschap, verwondering, contact maken ...

Met muziek van Johann Sebastian Bach, Max Richter, Ólafur Arnalds, Peter Gregson en anderen.

Credits

www.ataneres.com

verteller Jeroen Lenaerts artistiek leider Wim Spaepen orkest Ataneres Ensemble videografe
Karen De Meyer met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid foto Erik Anthierens

Bekijk en luister online