Broeden

Grof Geschud
do 09/12/2021 - 20:00
Humor & Cabaret

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Opgeletdoor de ventilatie met 100% buitenlucht is de verwarming in de Minnepoort momenteel ontoereikend. Het kan daardoor vrij fris aanvoelen in de zaal. We proberen dit snel op te lossen, maar in afwachting raden we je aan om zeker je jas mee te nemen in de zaal.


Een gate in Zaventem
Een koalaknuffel in de schiettent
Een relatie die op de klippen loopt
Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Een verwachtingsvolle man wacht zijn grote liefde op na zes weken van haar gescheiden te zijn. In één oogopslag is duidelijk dat haar afwijzing definitief is. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man. En zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Na het in de pers bejubelde debuut LIJMEN, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met hun tweede avondvullende voorstelling BROEDEN. De relatie hield geen stand, het duo wel, voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Onder de vleugels van Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Janne Desmet (Studio Orka) en met dramaturgische ondersteuning van Minou Bosua (De Bloeiende Maagden) vliegt Grof Geschud uit.

In de pers

De pers over LIJMEN:

“Het is de onderlinge verwevenheid (…) die het geheel zo bijzonder maakt (...) uitstekende debuut” (**** De Standaard)

“…grote dramaturgische kwaliteit (…) IJzersterke thematiek (…) Wat een goed debuut.” (Theaterkrant - keuze van de criticus)

Credits

www.grofgeschud.eu

tekst, spel en muziek Lander Severins en Myrthe van Velden artistiek team Minou Bosua, Janne Desmet en Raf Walschaerts licht en techniek Thierry Wilders en Geert Custers beeld Noortje Palmers make-up Carolien Wardenier posterontwerp Studio Kaplan coproductie Grof Geschud, COSTA en La Lande