Badje vol met stroop XXL

Guga Baul en Jonas Van Thielen brengen een ode aan hun held

Guga Baul en Jonas Van Thielen
do 16/05/2024 - 20:00 Tickets
90' - 30' pauze - 90'

Ticketprijzen

€ 35 (rang 1) - € 30 (rang 2) - € 25 (rang 3)

BADJE VOL MET STROOP XXL
DUBBELEDITIE: 2 SHOWS OP 1 HILARISCHE AVOND

Voor het tweede seizoen op rij kan je momenteel gaan kijken naar ‘Badje vol met stroop’, de humoristische ode van Guga Baul en Jonas Van Thielen aan de Urbanusfilms ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’. Met die twee iconische films als kapstok slepen ze je mee langs hun favoriete Vlaamse fictie van de jaren 80 en 90. Guga pakt uit met een parade aan trefzekere imitaties en meester-verteller Jonas sleurt je mee in het verhaal. Aan het begin van elke show krijgt het publiek altijd de keuze: kijken we naar het verhaal rond Hector, of dat rond Koko Flanel? Voor wie al kwam kijken en niet geloofde dat er effectief twee verschillende shows zijn gemaakt, komt nu de bevestiging: jazeker! En om dat te bewijzen, en ook om mensen van hun keuzestress te verlossen, kan je in de lente van 2024 uitzonderlijk naar de complete versie komen kijken. Dan spelen Guga en Jonas de twee shows integraal op één avond.

Het zijn meteen de allerlaatste shows van ‘Badje vol met stroop’, daarna is de tournee definitief gedaan. Alles of niets dus!

-------------------------

Guga Baul en Jonas Van Thielen, allebei kinderen van het magische jaar 1986, nemen je mee op een heerlijke trip naar hun favoriete Vlaamse films en series van de jaren 80 en 90. Spilfiguur van hun verhaal is de Vlaamse oppergod van de comedy, onsterfelijk als Hector en Koko Flanel: Urbanus.

Vergeten personages en memorabele acteurs worden door stemmenimitator Guga meesterlijk tot leven gewekt. Samen met Jonas zijn meeslependevertelkunst zie je de verhalen weer helemaal voor je. 

Maar er is meer: Guga en Jonas hebben al zo vaak naar die series en films gekeken dat ze verbanden zijn beginnen zien en verborgen verhalen hebben ontdekt over de acteurs. Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, of zelfs nog niet geboren was toen ze werden uitgezonden, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor.

‘Badje vol met stroop’, een wonderlijk verhaal over Vlaamse fictie klassiekers, voor 8 tot 88 jaar.

Op tournee sinds 2 februari 2023.

Over de makers:
Guga Baul is acteur, zanger en stemmenimitator. Studio Guga is zijn band waarin hij nummers schrijft en brengt alsof ze door iemand anders gemaakt zijn (Raymond Van het Groenewoud, Bart Peeters, Tourist LeMC,...)

Jonas Van Thielen is acteur, reporter en theatermaker. Met zijn solo vertelling ‘De Leeuw van Vlaanderen’ bracht hij een humoristisch eerbetoon aan de film van Hugo Claus uit 1985. Zijn vorige theaterproject PSP aka ‘Peter Sellers Project’ aka ‘PlayStation Portable’ was een vermakelijke race doorheen de filmgeschiedenis rond Peter Sellers.


20.00 uur: deel 1
21.30 uur: 30' pauze
22.00 uur:  deel 2
23.30 uur: einde

In de pers

  • Dit zijn twee raspaarden die als geen ander kunnen improviseren, spelen en zingen en daarbij moeiteloos switchen tussen cabaret, circus en live filming." (Knack Focus)

Credits

gerealiseerd met de steun van de tax shelter maatregel van de Belgische wetgever via Flanders Tax Shelter.

www.gugabaul.be