Attend Mine Humble Prayer

Religieuze muziek van William Byrd

Ensemble Cacophony!
zo 03/12/2023 - 11:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Vocale polyfonie van de bovenste plank, dat mag je verwachten tijdens dit concert met religieuze muziek van William Byrd. Deze Engelse componist overleed 400 jaar geleden en was verbonden aan het hof van de protestantse vorstin Elisabeth I. Het was de tijd dat Engeland verdeeld was tussen katholieken en het opkomende protestantisme. Ondanks zijn katholieke geloof werd Byrd erg gewaardeerd door Elisabeth.

Ensemble Cacophony! verweeft hier polyfone versies van Engelse psalmteksten met liturgische werken uit Byrds driestemmige Latijnse mis. Met dit veelkleurig muzikale tapijt wil Cacophony! enkele van de meer dramatische elementen van Byrds muzikale taal in de verf zetten, evenals de uitvoeringspraktijken van het huiselijke musiceren in het Elizabethaanse tijdperk. Daarmee doen ze hun slogan reimagining historical voices alle eer aan!

Dit concert geniet financiële steun van het Fonds Dirk Snellings in de reeks Gotiek Verklankt

Ensemble Cacophony!

Ensemble Cacophony! is een vocaal ensemble dat zich specialiseert in de uitvoering van de polyfone repertoires van de 15de, 16de en 17de eeuw. Hun benadering vloeit voort uit de wens om creatief te zijn met de verschillende mogelijke uitvoeringen van historisch repertoire.

De naam Cacophony! dient enerzijds als aanduiding voor de groep, omdat die naam de diversiteit aantoont van de huidige visies op de historische uitvoeringspraktijk. Anderzijds willen ze daarmee ook een commentaar leveren op die eerder genoemde uitvoeringspraktijk op zich.

In de pers

Met zijn zilveren contratenorstem baant hij zich een weg binnen de wereld van 'early music'.- Klara over Korneel Van Neste

Credits

www.cacophonyhistoricalsinging.com
www.gotiekverklankt.be

met Tim Braithwaite (altus), Korneel Van Neste (tenor) en Jonty Coy (bassus)