White Space

Élan danse o.l.v. Nathalie & Lauren
vr 14/10/2022 - 20:00
Gastvoorstelling
2 uur met pauze

Ticketprijzen

€ 23 (rang 1) - 21 (rang 2) - € 18 (rang 3) - € 14 (rang 4)

'Something always comes to fill the empty spaces
and this is what I've come to do with white space.I invite thanks.'

‘White space’ is  een symbiose van woord, dans en muziek rond verlies, verdriet, verandering. Maar ook over hoop en graag zien.

Om verdriet te delen en om te gaan met verandering via een positieve verspreiding van energie. Een stimulerende evenwichtsoefening tussen realistisch denken en een hoopvolle en constructieve ontlading van energie.

Manu Keirse brengt een voordracht rond het thema ‘helpen bij verlies en verdriet’. Aan de hand van herkenbare voorbeelden toont hij hoe rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen maar aan anders leren vasthouden.

Hij belicht niet enkel verlies door de dood maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak onterecht onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, je werk, je toekomstperspectieven, ambities, verwachtingen, je levensfilosofie.

Deze lezing wordt afgewisseld met choreografieën en muziek.

Zo worden wetenschappelijke kennis en ervaring uit de zorgsector gecombineerd met dans en muziek, tot een instrument om deze thema’s bespreekbaar te maken.

Van lezing naar beleving.

Credits

concept en productie élan danse o.l.v. Nathalie & Lauren lezing Manu Keirse (Vingerafdruk van verdriet, helpen bij verlies en verdriet) choreografie élan danse & dansers Cliff, Damiano, Lauren, Lucca, Nathalie, Sandrine, Tobi photography Bardtphoto video David Jacobs – Jacowbsky geluid Selv/Maarten Deboes lichtontwerp TECside/Giovanni Desramault met de steun van Danspunt