ULTRA

fABULEUS en Reut Shemesh
wo 08/11/2023 - 20:30
do 09/11/2023 - 20:30
za 11/11/2023 - 20:30
Stadsgezelschap
STUK
Soetezaal
60'
Ook geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

De Israëlische choreografe Reut Shemesh creëert samen met elf adolescenten (m/v/x) tussen 15 en 21 jaar een krachtige dansproductie over mannelijkheid en rebellie, maar ook over kwetsbaarheid. Inspiratie hiervoor vindt ze onder meer bij de Ultra’s, de harde supporterskern van voetbalploegen die luidruchtig en actief door het vuur gaan voor hun club. Wat is het groepsgevoel waarmee zij zich identificeren? Welke kwetsbaarheid schuilt onder die vaak agressieve laag van beweging, zang en kledij?

Voor de creatie van ULTRA brengt Reut Shemesh twee fascinaties samen: enerzijds de aantrekkingskracht van symbolen en uniformen en anderzijds vragen die ze zich stelt als moeder van een jonge zoon. Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man?

Credits

concept en choreografie Reut Shemesh dans Pieter Claes, Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers en Fien Simons assistent choreografie Katja Pire kostuums Joëlle Meerbergen scenografie en licht Ronni Shendar muziek Simon Bauer productie fABULEUS en Reut Shemesh coproductie tanzhaus nrw, Perpodium en STUK met steun van Kunststiftung NRW, de stad Leuven, de Vlaamse overheid en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid foto Reut Shemesh