Toen eindelijk alles lukte

Maarten Westra Hoekzema
do 24/02/2022 - 20:00

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Als we alles kunnen krijgen wat we willen, waarom zijn de meeste levens dan wat ze zijn?

Zijn hele jeugd werd Maarten doodgegooid met zinnen als “Alles kan, als je maar wil”, “the sky is the limit” en “geluk zit in jezelf”.

De jaren daarop kreeg hij nooit wat hij wilde, werd een echte aanmodderaar en vrijwel alles mislukte. Hij werd verteerd door schuldgevoel, waardoor hij steeds ongelukkiger werd, waardoor hij zich nog schuldiger voelde …

Op een dag keerde het tij. Met zijn voorstelling Tired of being young zaten de zalen voller dan ooit tevoren, waren de reacties en recensies lovend. Hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. De dag dat dit allemaal tot hem doordrong, was de eerste dag dat hij antidepressiva begon te slikken.

Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy.

in het kader van het Shakespeare is dead festival.

In de pers

“Naar deze guitige en ontwapenende verteller luisteren en kijken, is genieten.” (**** Theaterkrant.nl)

“Een (h)eerlijke vertelling” (**** De Standaard)

“Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch. De grappen vloeien natuurlijk voort uit het verhaal en daarmee is hij in de stand-upperige cabarettrend een aangename uitzondering.” (**** Cabaret.nl)

Credits

tekst en spel Maarten Westra Hoekzema regie Johan Petit lichtontwerp Sander Salden in het kader van Shakespeare is dead foto John Heidema