The ice is melting! | online gesprek

Inheemse ouderling uit Groenland, Angaangaq Angakkorsuaq, ontmoet jonge klimaatactivist, Simon Sterck, uit Leuven (BE)

Simon Sterck (Leuven), Angaangaq Angakkorsuaq (Greenland)
do 21/04/2022 - 17:00
90'

Ticketprijzen

  • € 15
  • Gratis voor -26 jaar, leden van vzw Leuven 2030, UiTPAS met kansentarief

Overal in de wereld komen jongeren op straat voor het behoud van onze planeet. Ook inheemse volkeren waarschuwen ons al sinds de jaren ‘70 voor klimaatverandering. 

Wat is de boodschap van Angaangaq aan Simon, en vice versa? Wat hopen en vrezen ze? Welke wijsheid ontstaat uit hun ontmoeting/dialogen/gesprekken? Hoe kan de unieke manier waarop inheemse volkerenverbonden zijn met de natuur jonge klimaatactivisten in Leuven, in Europa, inspireren?

Angaangaq Angakkorsuaq (1947, Groenland) is traditioneel healer, storyteller, shamaan en veelgevraagd spreker. Als jongeman werd hij in de jaren `70 door zijn stamoudsten uitgestuurd als ‘runner’ om de wereld te waarschuwen voor het smelten van het ijs in Groenland. Zijn betrokkenheid bij het milieu en inheemse kwesties brachten hem in meer dan 70 landen over de hele wereld. Simon Sterck (2004, Leuven) volgde als kind al de actualiteit op de voet en zo ontstond zijn passie voor milieu en maatschappelijke thema’s. Vandaag is hij onder meer medetrekker van Youth For Climate Leuven en is hij European Climate Pact Ambassador voor de Europese Commissie. Simon is de jongste bestuurder bij Leuven 2030 vzw.

Het gesprek vindt plaats in het Engels. Moderator is Chris Hoerée van de organisatie EarthWays die zich inzet voor duurzaamheid en natuurverbinding. Chris heeft Angaangaq in 2019 ontvangen in Leuven.

  • In het kader van het Warm Alarm 
  • Gratis voor leden van Leuven 2030

Credits

met Simon Sterck en Angaangaq Angakkorsuaq gemodereerd door Chris Hoerée productie  EarthWays in samenwerking met Leuven 2030 & Green Office KU Leuven

www.earthways.eu 
www.leuven2030.be