The Courage to be Disliked

de KOE
do 06/05/2021 - 20:00
Theater
Online
livestream via link
80'
16+

Ticketprijzen

  • € 10 - 2 voor UiTPAS met kansentarief
  • Het aantal plaatsen voor de livestream is beperkt. Bestel dus tijdig je tickets!
of bestel via de 30CC ticketlijn

Een puissant rijke vrouw daalt elke week de marmeren trappen van haar penthouse af, recht naar de borrelende onderbuik van de stad. Daar observeert, fileert en memoriseert ze tot in detail wat ze ziet, hoe weerzinwekkend ook. Na elke tocht deelt ze haar mijmeringen: ze mag dan wel rijk zijn, ze is ook genereus.

Natali Broods speelt voor het eerst bij de KOE alleen. Met een documentaire over een toneelstuk dat over maken van een documentaire gaat, trekt de KOE alle digitale registers open. Verwacht je niet aan een doorsnee live stream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre: de scripted reality one woman live stream making of show. De KOE komt naar je toe. 

Met een camera als extra personage en Leuven als figurant, staat de KOE met een been op je stoep, en met het andere op het podium.

Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling waarmee de KOE op haar typisch eigengereide wijze de rekbaarheid van begrippen als afstand en aanwezigheid uitdaagt.

'De kans is groot dat de manier waarop wij de wereld zien en beschrijven zeker niet de enige juiste beschrijving van de werkelijkheid is. Maar wel de meest relevante. Want zoals wij naar de wereld kijken, zo zou iedereen dat willen doen. Iedereen wil rijk zijn.'

The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over idealisme en compensatie, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich naar je vormt als je rijk en gepriviligieerd bent, en over wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat.

In de pers

"De KOE scheert hoge toppen met monoloog over privilege.  Het is niet alleen de intelligente monoloog van Willem de Wolf die van The Courage to Be Disliked een straffe productie maakt. De KOE zou De KOE niet zijn mocht er voor de enscenering zelf geen glansrol zijn weggelegd". ★★★★☆ De Morgen

Credits

tekst Willem de Wolf spel Natali Broods regie Peter Van den Eede licht en decor Bram De Vreese productie de KOE