Satire Satie

I SOLISTI
zo 08/10/2023 - 17:30

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

Erik Satie was een zonderling, maar wel een hoogst creatieve! Zelf zag hij zich als een componist “die zeer jong terechtgekomen was in een zeer oude wereld”. Tradities lapte hij aan zijn laars, voor gevestigde waarden had hij weinig ontzag. Ongegeneerd ging hij zijn eigen weg, op zoek naar onvoorwaardelijke muzikale vrijheid.

In dit drieluik rond componist Erik Satie focust elk deel op één aspect van zijn kunstenaarschap: eerst zijn kronkelige geloof, daarna zijn talent voor satire en tot slot zijn voorliefde voor absurditeiten.

10.00 uur: Intro
11.00 uur: Sacré Satie
14.30 uur: Salon Satie
17.30 uur: Satire Satie

----

Satire Satie draait rond Parade, een succès de scandale uit de muziekgeschiedenis en een van Saties meest bizarre meesterwerken. Samen met Picasso en Cocteau flirt Satie er met het surrealisme en de verlokkingen van onzin en slechte smaak.

Verder staan ook twee meesterwerken op het programma van componisten die destijds mee de klankkleur van Parijs bepaalden: het Octet van Stravinsky en het Sextet van Poulenc. De weergaloze blazers van I SOLISTI geven het beste van zichzelf, verzot als ze zijn op muzikale avonturen.

Extra

10.00 uur: Intro
Pieter Bergé
schetst een portret van Satie en overloopt de drie concertprogramma’s.

In en rondom de verschillende concerten zorgt kunstenares Lise Bruyneel voor extra sfeer met geraffineerde en video’s en pittige tekstcollages uit geschriften van Satie en sommige van zijn al even excentriek tijdgenoten.

 programmablaadje

Credits

muziek Erik Satie, Igor Stravinski en Francis Poulenc

www.festival2021.be