Rabot 2

Rabot 2

Lucinda Ra / Simon Allemeersch
Theater
2 uur (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

“Hoe is het nu met u?”
Deze eenvoudige vraag is het startpunt van Rabot 2, een solovoorstelling van theatermaker en doctoraal onderzoeker Simon Allemeersch dat verder borduurt op Rabot 4-358. In 2010 vestigde Simon zijn atelier in een van de verwaarloosde sociale woontorens in de Rabotwijk in Gent. Ze zouden weldra tegen de grond gaan en liepen leeg. Het verhaal van dat atelier, de gebouwen én de bewoners maakte hij tot de voorstelling Rabot 4-358.

Nu zoekt Allemeersch de mensen op waarmee hij toen samenwerkte en leefde. Vanuit hun relaas zoomt hij uit naar een groter verhaal over private en publieke rijkdom, over (het stigma van) hoogbouw, sociaal wonen, privébezit en ruimtelijke tegenstellingen.
Wat hebben we nodig voor een goed en menswaardig leven, en welke rol kunnen architectuur, stadsontwikkeling en beleid hierin spelen?

In deze ‘subjectieve documentaire’ versmelt hij livegeluid, documentatie, muziek, theater en videobeelden tot één geheel. Hij werkt opnieuw muzikaal samen met Rudy Trouvé.
Intussen is de allerlaatste Rabottoren afgebroken...

Credits

Scène & video Simon Allemeersch Muziek Rudy Trouvé Feedback en dramaturgie Barbara Claes, Stefanie Claes, Ace Coppieters en Sofie Van der Linden Illustratie Sofie Van der Linden Grafisch ontwerp Mario Debaene Productie Lucinda Ra Coproductie Voo?uit, deSingel en Ugent In samenwerking met Frascati, Het Bos en Cultuur district Antwerpen Met de steun van de Vlaamse overheid

Presentatie i.s.m. Stad en Architectuur