QueerLiteratuurFEST

Fleur Pierets & gasten
za 25/11/2023 - 20:00
met afterparty in foyer tot 01.00 uur

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2)

check onze kortingen

gratis voor leden Different Class

In het kader van het Queer Arts Festival Leuven geven we auteur Fleur Pierets carte blanche.
Pierets nodigt queer schrijvers uit om zich in te beelden hoe een ideale queer toekomst eruit ziet. Speciaal voor deze avond zetten ze hun roze bril op en durven ze te dromen van een mooiere toekomst.

Fleur Pierets is een prijswinnende kunstenaar en LGBTQ-activiste, die thuis is in meerdere disciplines: van performance art, over fotografie, tot schrijven. Haar werkt onderzoekt identiteit en de grenzen tussen onszelf en sociale constructies. Ze staat voor een positief activisme en de noodzaak om te kijken naar wat ons bindt, dan wat ons scheidt.

Zij heeft een diverse groep aan queer creatievelingen opgetrommeld die hun eigen idee van een utopie schetsen.

Daar is Saskia De Coster één van. De Coster is auteur en beeldend kunstenaar. Ze heeft al talloze prijzen en nominaties op haar palmares voor romans als Wij en Ik en Nachtouders. De gewezen writer in residence van de KU Leuven (2020-2021) is in niet minder dan tien talen vertaald. Voor haar recentste werk, Net Echt, sloot De Coster zich op in het KMSKA, waar ze in een glazen kooi haar manuscript afwerkte.

Zij worden vervoegd op het podium door de volgende kleppers: Raf Njotea, Anuna De Wever-Van der Heyden, Amal Abdirashid Mohamed, Michiko Limanya en anderen. Het wordt een echte totaalbeleving: het wordt niet enkel een avond van het gesproken woord, het Antwerpse Queer Choir verzorgt muzikale intermezzo’s.

Onderdeel van Queer Arts Festival Leuven (3-25 november).

    Media partner