Oerhert

Astrid Haerens, Mariske Broeckmeyer en Jasmijn Lootens
wo 31/01/2024 - 20:00

Ticketprijzen

Pay what you can: € 16 - € 14 - € 12 - € 10 - € 8

Locatiewijziging

Om productionele redenen verhuizen we de voorstelling Oerhert naar 30CC/Wagehuys (ipv De Bib Leuven)

------------

Dichteres Astrid Haerens (haar poëziedebuut Oerhert kreeg in 2022 viersterrenrecensies van o.m. De Standaard der Letteren en De Volkskrant) en muzikante Mariske Broeckmeyer (zie MARIS) ontmoetten elkaar in hun gedeelde liefde voor experimentele muziek, improvisatie en jazz. 

Ze ontdekten veel raakvlakken in hun artistieke werk, in hun denken, in hun liefde voor kunst en literatuur en startten een gesprek dat niet meer is stilgevallen. Beiden maken ze werk waarin het lichaam, vrouwelijkheid en grenzen centraal staan.

Ze maakten een gelauwerde voorstelling Maris x Oerhert voor AMOK en komen nu met deze nieuwe voorstelling.

Samen met celliste Jasmijn Lootens duiken ze dieper in de cross-over tussen poëzie, spoken word, performance, geluidskunst en muziek. Het resultaat is een immersieve en intimistische luistervoorstelling.

Astrid Haerens is intussen ook de nieuwe Letterzetter van Kortrijk tot zomer 2024. De Letterzetter is een alternatieve invulling van het stadsdichterschap.

  • In het kader van JazzLab Series, Poëzieweek en Week van de Belgische Muziek.

In de pers

Astrid Haerens en Mariske Broeckmeyer over de ontmoeting van poëzie en muziek: Hoe dicht kan je komen bij mekaar? (interview Klara)

Astrid Haerens, winnares van de Poëziedebuutprijs, laat in Oerhert gedichten horen die doen meezuchten. Twee muzikantes klinken alsof ze de noten ter plekke uitvinden. (De Standaard - Peter Vantyghem)

Credits

In het kader van de Poëzieweek, Week van de Belgische Muziek en JazzLab on Tour.

Bekijk en luister online