ob•joie

Callebaut & De Broeck
di 19/12/2023 - 20:00
50'
10 -110 jaar

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

ob•joie (de; v; fr.) gevoel van verwondering voor een voorwerp.

In 'ob•joie' staan acrobaat Josse De Broeck en percussionist Jef Callebaut samen op het podium. Ze bevinden zich in een schijnbaar normale omgeving, omgeven door alledaagse voorwerpen. Josse bespeelt deze met kracht en balans, Jef haalt er klank en ritme uit. Tijdens hun spel met deze voorwerpen, vinden ze meer en meer connectie met elkaar. Op een subtiele manier wordt duidelijk dat de voorwerpen een eigen leven leiden. Ze reageren niet zoals het hoort: het zwaartepunt ligt verrassend anders, een tafel valt uit elkaar, een kast maakt gekke geluiden als je te dicht komt, een borstel weigert omver te vallen,... Herkenbare situaties, overgoten met een vleugje magie.

'ob•joie' is een beeldende circusvoorstelling zonder woorden, waarbij objectmanipulatie, magie nouvelle en live geluid hand in hand gaan. Dat levert zowel humor als poëzie op. Aan het publiek om zich te verwonderen en te ontdekken wat er aan de hand is.

Over Callebaut & De Broeck

Jef Callebaut en Josse De Broeck kennen elkaar al van kinds af aan. Ze gingen samen naar de circusschool. Josse bleef bij het circus, maar Jef volgde zijn andere passie, percussie. Nu ze beide hun artistieke carrière goed gestart zijn, is het moment rijp om samen iets te maken.