Music for Saint Katherine

Engelse polyfonie

The Binchois Consort
za 29/04/2023 - 20:30

Ticketprijzen

€ 22 - check onze kortingen

Een intelligente, achttienjarige schoonheid en een wrede heerser die het op haar heeft gemunt: het levensverhaal van de heilige Catharina van Alexandrië leest als een thriller en inspireerde tot een sterke verering in heel middeleeuws Europa.

In het 15de-eeuwse Engeland was het Walter Frye die ter ere van de heilige Katherine een indrukwekkende driestemmige mis componeerde: de Missa Nobilis et pulchra.

Het Binchois Consort doet waarin het uitblinkt: briljante Engelse polyfonie tot een aangrijpende belevenis maken.

PASSIE VAN DE STEMMEN 2023

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verweven. De Leuvense Alamire Foundation voert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar het gregoriaans en de polyfonie van de Lage Landen.

Het festival Passie van de Stemmen is het podium bij uitstek voor de resultaten van dat onderzoek en we willen dit met zoveel mogelijk luisteraars delen. Deze festivaleditie krijgt met uitvoerders uit Italië, Tsjechië, Nederland, Vlaanderen en Groot-Brittannië een extra Europees tintje.

Er ontstaat een unieke interactie tussen publiek, uitvoerders en onderzoekers die tot verdere verkenning en verdieping leidt, onder meer in de innovatieve en hoogtechnologische labo’s van de Library of Voices en het Huis van de Polyfonie, gelegen op de schitterende site van de Abdij van Park.

In de pers

“Performances are as fine as we have come to expect from the Binchois Consort (Early Music Review)

Credits

www.binchoisconsort.com

artistieke leiding Andrew Kirkman foto Eniko Bland

Bekijk en luister online