Mendelssohn Pianotrio

Mendelssohn, Bonis en Murphy

Trio Alba
zo 25/02/2024 - 11:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Een trio met viool, cello en piano kan zowel uiterst subtiel en doorzichtig klinken, als orkestraal uithalen met grote contrasten en climaxen. Het Weense Trio Alba schaaft al 15 jaar aan de perfecte balans en de mooiste klankkleuren. Alleen zo krijg je dit toprepertoire op topniveau. Beleef de meest intieme kamermuziek én ga naar huis met een symfonische gloed in je oren!

Twee jaar voor zijn dood componeerde Mendelssohn zijn Tweede Pianotrio. Hij had het drukker dan ooit en die koortsachtigheid herken je in dit werk dat hij opdroeg aan vioolvirtuoos Louis Spohr. Het werk heeft een beladen en virtuoze pianopartij. Dynamische passages wisselen af met melodieuze momenten.

Naast het heerlijke en bekende triorepertoire – zoals Mendelssohn – focust Trio Alba graag op hedendaagse en vrouwelijke componisten.

Mel Bonis was een opmerkelijke figuur uit de Parijse muziekscene, die bij César Franck studeerde. Ze was een talentvolle pianiste, maar om haar uitgebreide oeuvre een kans te geven, was ze genoodzaakt haar voornaam Mélanie te veranderen in het genderneutrale ‘Mel’.

In fel contrast daarmee staat het werk van de Canadese Kelly-Marie Murphy. Give Me Phoenix Wings to Fly is een kleurrijke en krachtige compositie met een positieve boodschap.

  • Mélanie Bonis, Soir, Matin op. 76 (8’)
  • Kelly-Marie Murphy, Give Me Phoenix Wings to Fly
  • Felix Mendelssohn Bartholdy, Pianotrio nr. 2 in c, op. 66

programmablaadje

In de pers

“Meteen werd duidelijk dat deze musici aandacht hebben voor de dynamiek, zij hebben aandacht voor het subtiele van zachte passages en het forse van de meer symfonisch geschreven frasen.” (Jeanette Vergouwen in PZC.nl)

Credits

www.trioalba.com

met Livia Sellin (viool), Philipp Comploi (cello) en Chengcheng Zhao (piano)