Les Voyages

Compagnie XY (FR)
vr 22/09/2023
za 23/09/2023
zo 24/09/2023
ma 25/09/2023
di 26/09/2023 - 10:00 - 19:00
wo 27/09/2023 - 19:00
Overdag, Gratis
verschillende locaties
in wijken en buurten. Slotspektakel op wo 27 sep in het stadspark.
slotspektakel: ca. 75'
Dit evenement is gratis

Bouts is helemaal terug! Na meer dan vijf eeuwen komt de Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven met het New Horizons / Dieric Bouts Festival. 30CC start het festival met een overname van de Leuvense straten en plaatst de openbare ruimte in een ander perspectief. 

Als cadeau voor de stad halen we de wereldberoemde Compagnie XY met hun alom bejubelde project Les Voyages naar Leuven. Belgische première! Spot hen ergens in de stad en noteer alvast het slotspektakel op woensdag 27 september, 19.00 uur in je agenda.

Les Voyages

De twintig acrobaten van de Franse Compagnie XY plaatsen de stad in een ander perspectief en bieden jou een lichte verstoring van de werkelijkheid.

Met een unieke productie op maat van Leuven verschijnt dit internationaal topgezelschap zes dagen lang in verschillende buurten in en rond de stad. Soms groots, soms heel intiem biedt elke acrobatische interventie je telkens een nieuw perspectief op gebouwen, wijken en landschappen

Hun interventies gebeuren onaangekondigd, maar hun Voyage eindigt met een grootse apotheose in het stadspark op woensdag 27 september. Dit evenement belooft niet alleen verbazingwekkende acrobatie, maar ook een frisse kijk op Leuven en haar omgeving. Allen daarheen!

Compagnie XY

Al 17 jaar verkent Compagnie XY de kunst van acrobatiek, vooral de techniek van 'dragen'. Dit Franse gezelschap behoort zonder enige twijfel tot de meest gerenommeerde vertegenwoordigers van het circusgenre ter wereld. Hoewel ze trouw blijven aan de basis van deze circusvorm, dagen ze de traditionele regels uit en spelen ze met verschillende acrobatische stijlen en bewegingen. Ze plaatsen deze kunst weer middenin de wereld.

Ze stellen traditionele ideeën over massa en publiek ter discussie en verkennen nieuwe manieren van interactie binnen dezelfde ruimte en tijd. Ook onderzoeken ze hoe individuen zich tot een groep verhouden, en hoe ze zich gedragen in verschillende sociale settings.

Cie XY is meer dan alleen een gezelschap; het is een hechte gemeenschap die de expertise en ideeën van elk individu waardeert. Ze werken samen in een creatief proces waarin niemand boven de ander staat. Deze benadering dringt door in hun dagelijkse werk en resulteert in bijzondere kunstwerken.

Duik in deze boeiende filosofie en ervaar Cie XY's betrokkenheid bij het publiek. Ze creëren grootschalige kunstwerken voor theaters, openbare ruimtes en andere locaties, waarbij ze het publiek rechtstreeks betrekken. Verken nieuwe perspectieven in circustheater en kunst met Cie XY!

> Onderdeel van New Horizons / Dieric Bouts festival

Onderdeel van New Horizons / Dieric Bouts festival