In the Middle of Nowhere

Kristien De Proost / CAMPO
di 18/10/2022 - 20:00

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 12 - € 16 - € 18 - € 20
  • € 3,20 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

In In the Middle of Nowhere focussen Kristien De Proost en de Braziliaanse Frederico Araujo zich op de paradox van het midden: hoe de mens tegelijk bij anderen wil horen en zich ervan wil onderscheiden. In een wereld die steeds meer door data, normen en gemiddelden wordt beheerst, is het thema actueler dan ooit.

Een voorstelling waarin meedoen met de meerderheid het leven gemakkelijker maakt.
Waarin populaire liedjes populairder worden, net omdat ze populair zijn.
Waarin steeds meer mensen minder YouTube-filmpjes kijken.
Waarin mensen de macht het liefst aan mensen geven die op hen lijken.
Waarin kritisch denken, puur economisch gezien, verlieslatend is, omdat het rekencapaciteit van het brein vergt en meer energie vreet dan het oplevert.
Waarin het midden op de dool raakt als de randen veranderen.
Waarin alles in beweging komt.

Is het midden synoniem voor de norm? Voor eenheidsworst? Staat het radicaal tegenover nuance en schakering? Vanuit hun verschillende achtergronden aan weerskanten van de Atlantische Oceaan reflecteren Kristien De Proost en Fred Araujo over het thema. Hoe meer ze in kaart proberen brengen waar het midden ligt, hoe oneindiger alles errond lijkt.

Kristien De Proost was onze focusartiest in seizoen 20-21. Als je haar (wereldvermaarde!) voorstelling Toestand zag, gaat deze je ongetwijfeld ook smaken! (natuurlijk ook als je ze nog niet zag …)

Credits

tekst Kristien De Proost spel Frederico Araujo en Kristien De Proost scenografie & kostuums Marie Szersnovicz lichtontwerp Ezra Veldhuis muziek Benjamin Dousselaere  dramaturgie & outside eye Sara Vanderieck productie CAMPO coproductie Perpodium met de steun van  De Grote Post & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest