In petto

Okidok
wo 31/05/2023 - 14:00
45'
alle leeftijden
Dit evenement is gratis

Van het Italiaanse ‘in petto’ (in het geheim), verwijzend naar het Latijnse ‘in pectore’ (in de borst): nog verborgen in het hart, nog niet uitgesproken.

In hun nieuwste creatie keert Okidok terug naar het zuivere clowneske werk, zonder woorden, gebruik makend van hun sprekende lichaamstaal en een doorgedreven clowneske esthetiek.

Twee clowns houden ons een spiegel voor, tonen ons onze menselijke kwetsbaarheid en roepen zo de absurditeit van ons bestaan op.

Hoe moeten ze proberen te overleven, terwijl de vaste grond continu onder hun voeten lijkt weg te zakken?

Het karretje dat het duo onderdak biedt en hen moet beschermen, stelt hen danig op de proef: het schommelt, het slingert heen en weer, het maait hen neer, schopt hen eruit.

Ondanks alles probeert het duo zich staande te houden, de juiste positie te vinden om zo de kar in evenwicht te krijgen en hun weg alsnog te kunnen verderzetten.

Een existentialistische, maar ook tragikomische situatie in een beckettiaanse sfeer, waarbij twee sociaal onaangepaste zwervers enkel en alleen op elkaar zijn aangewezen.

Okidok behoort reeds jaren tot de top van de internationale humoristische circusacts. Met hun eerste creatie, HA HA HA, wist dit Waalse duo zich meteen te onderscheiden. Met Slips Inside en Les Chevaliers zetten ze hun clowneske werk verder. Doormiddel van uitgekiende lichaamstaal, gekoppeld aan een feilloze timing, brengen ze visuele humor van de bovenste plank.

Credits

van en met Benoît Devos en Xavier Bouvier met dank aan Christine Rossignol-Dallaire en Bernard Breuse scenografie LSDiffusion coproductie Latitude 50 en Mars – Mons arts de la scène met de steun van de Waalse Gemeenschap en Transquinquennal

Deze voorstelling wordt georganiseerd met de opbrengsten van Schenk een ticket voor de Leuvense buurtwerkingen

www.okidok.be