Hitler is dead, i repeat, Adolf Hitler is dead

Het nieuwstedelijk
za 04/12/2021 - 20:00
Theater, Muziek
Stadsgezelschap
3 uur (met pauze)

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1)- € 16 (rang 2) - € 13 (rang 3)

check onze kortingen

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.

Tegen de achtergrond van een stad in puin, pogen vier jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en meningsverschillen. Want de overlevingsstrategie van de een betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.

Nederlandstalige voorstelling met Engelse, Duitse, Franse en Russische boventitels

In de pers

“Noodzakelijk theater dat ons geïmponeerd en geraakt heeft.” (Winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2009)

Credits

www.nieuwstedelijk.be

tekst en regie Stijn Devillé spel Warre Borgmans, Dirk Buyse, Kris Cuppens, Janne Desmet, Jos Geens, Pieter Genard, Maarten Ketels, Sara Vertongen en Tom Van Bauwel muziek Geert Waegeman en Han Stubbe dramaturgie en research Els Theunis en Ruth Mariën kostuum Joëlle Meerbergen scenografie Bart Van Merode techniek Viktor Thys en Bernard Peeters oorspronkelijk gecreëerd in coproductie met ARSENAAL/LAZARUS in samenwerking met de Operadagen Rotterdam met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het Laatste Bedrijf foto Charles Alexander, Office of the United States Chief of Counsel en Harry S. Truman Library & Museum