Hendrik Lasure - Het Wiel / Vitja Pauwels

do 25/05/2023 - 20:15
20.15 uur: Vitja Pauwels - 21.30 uur: Hendrik Lasure - Het Wiel

Ticketprijzen

  • € 16 / € 12 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
  • check onze kortingen

Opgelet: Het concert start een kwartier later dan voorzien, om 20.15 uur (ipv 20.00 uur)

Vitja Pauwels

Vitja Pauwels is een Brusselse gitarist die zijn sporen verdiende bij bands als Bombataz, Naima Joris en Lara Rosseel. In november 2022 verscheen bij het label WERF zijn tweede solo album Drift By / Sink In. Kenmerkend voor zijn stijl is de combinatie van elektrische gitaar met een origineel gebruik van effectpedalen, elektronische lagen, samples en zijn eigen stem. Het resultaat zijn tegendraadse oorwurmen die tegelijk vertrouwd en avontuurlijk klinken.

Hendrik Lasure - Het Wiel

(live ensemble)

Het is nauwelijks te geloven dat toetsenist, componist, zanger en creatieve waterval Hendrik Lasure nog altijd maar 25 is. Zijn duo Schntzl met drummer Casper Van De Velde is al vele jaren een begrip, maakte indruk in de theaterwereld (o.a. samenwerkingen met Femke Gyselinck en Lisa Verbelen) en speelde bij groepen als Bombataz en An Pierlé Quartet. Jazz, klassiek, groovy pop en smeuïge kitsch komen allemaal samen in zijn indrukwekkende oeuvre. 

En toch verrast de man alweer met Het Wiel, een album met folkloristische kleinkunst in het Nederlands. Hiermee zet hij zich resoluut in de traditie van Jules De Corte en Boudewijn De Groot. En toch: jazz en ambient zijn nooit écht veraf. Thematisch vertellen songs als Wolkje en Bethlehem over herinneringen aan zijn kindertijd. De arrangementen zijn prachtig in hun eenvoud, met dank aan producer en longtime partner-in-crime Koen Gisen.

PROGRAMMA

  • 19.30 uur - bar
  • 20.00 uur - deuren
  • 20.15 uur - Vitja Pauwels
  • 21.30 uur - Hendrik Lasure - Het Wiel

Credits

met Hendrik Lasure (gitaar/piano/zang) - Michaël Lamiroy (gitaar/viool) - Thomas Jillings (klarinet) - Soet Kempeneer (contrabas)

in samenwerking met STUK

Bekijk en luister online