Egmont

Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor / Jan Decleir en Roy Aernouts
za 24/09/2022 - 20:00

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2) - € 18 (rang 3)

check onze kortingen

In 1568 werd Graaf van Egmont onthoofd op de Grote Markt van Brussel. De grondvesten van de Lage Landen daverden onder het koppenrollende en repressieve bewind van Filips II.

De terechtstelling van de populaire Egmont maakte grote onvrede los bij de bevolking en luidde de bloedige Tachtigjarige Oorlog in. Sinds zijn dood symboliseert Egmont gematigdheid en tolerantie in woelige en polariserende tijden. Zijn levensverhaal inspireerde vele volgende generaties en zindert ook vandaag nog na.

Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor brengen de hoofdrolspelers van die dramatische en bloedige episode uit onze geschiedenis terug tot leven met nieuwe dialogen en met een combinatie van oude en hedendaagse muziek.

Tekst en muziek vertellen in deze bloedstollende, nieuwe Egmont een boeiend en onpartijdig relaas van de historische feiten, knipogend naar het werk van Goethe en Beethoven en vanuit een hedendaags kritisch bewustzijn. Niemand minder dan Jan Decleir en Roy Aernouts vertolken de historische rollen van Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.

Het Banket verdiepte zich in Goethes theatertekst en andere historische documenten, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor in Beethovens ‘Egmont’ en andere werken uit zijn oeuvre, aangevuld door nieuw werk van Alain Craens voor koor en ensemble.

Credits

www.hetbanket.be
www.isolisti.be
www.vlaamsradiokoor.be

concept Het Banket i.s.m. Francis Pollet tekst en regie Tristan Versteven en Brechtje Louwaard spel Jan Decleir en Roy Aernouts muziek Ludwig van Beethoven en Alain Craens live muziek I SOLISTI en Vlaams Radiokoor productie Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor foto Tristan Versteven