Edelwild

OPERAWERF113
zo 24/04/2022 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 (rang 1) - € 16 (rang 2)

check onze kortingen

Een tragikomische barokavond die geteisterd wordt door 21ste-eeuwse problemen, heel wat romantiek bevat en vragen stelt over de manier waarop we vandaag leven. Twee vrouwen kiezen ervoor de grootstad te ontvluchten en zich in een tiny house terug te trekken. Als ‘edele wilden’ proberen ze bewuster in het leven te staan. Maar wat vinden hun mannelijke wederhelften hiervan?

Het jonge Gentse OPERAWERF113 brengt in tijden van klimaatsverandering een voorstelling over ecologische bezorgdheid, stadsvlucht en zelfgekozen isolement. Twee werken van de barokcomponist Joseph Haydn vormen de basis: de cantate Arianne a Naxos en de kortopera L’isola disabitata (Het onbewoonde eiland). Onder de muzikale leiding van pianist Florestan Bataillie en in een regie van Mien Bogaert gaan vier zangers de strijd aan met zichzelf.

OPERAWERF113 brengt vol-scenische producties van klein-bezette opera’s. Jonge stemmen blazen gekende en minder gekende operapartituren nieuw leven in en doen zo hun hedendaagse relevantie ontdekken. Met minimale middelen wordt maximaal gecreëerd. Voor jong en oud!

Gezongen in het Italiaans, met Nederlandse boventiteling.

in het kader van het Warm Alarm festival.

programmablaadje

Credits

www.operawerf113.eu

met Jolien De Gendt (Arianna/Costanza), Liza Dedapper (Silvia), Timothy Veryser (Gernando) en Emmanuel Junk (Enrico) muzikale leiding en piano Florestan Bataillie regie en scenografie  Mien Bogaert kostuums  Elena Werner met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent, Cera en Quatre Mains foto Benjamien Lycke