DIVA

FroeFroe
wo 27/10/2021 - 19:00
Theater
Jongeren (12+)
75'

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Opgelet: door de ventilatie met 100% buitenlucht is de verwarming in de Minnepoort momenteel ontoereikend. Het kan daardoor vrij fris aanvoelen in de zaal. We proberen dit snel op te lossen, maar in afwachting raden we je aan om zeker je jas mee te nemen in de zaal.


Na Tropoi en Gitte, brengt FroeFroe met DIVA, opnieuw een ontroerend project vol “klassieke” muziek. Figurentheater in combinatie met hemelse stemmen voor super schone en warme avonden in deze donkere tijden... (Geïnspireerd op de Belgische film “Farinelli”, het boek Stem van Daan Esch, Melodiën van Krausser en inventieve conversaties met de spelersgroep.)

DIVA speelt tegen de achtergrond van het 18de -eeuwse Italië. De kerk, was lange tijd, de enige werkgever van musici, componisten en zangers. De kerk "maakte" van koorknapen, de castraten voor de hoge stemmen. En toen kwam de opera, het muzikaal festijn van de bourgeoisie, de rijken en de koning. Zij hadden ook hun diva's, vrouwen met de juiste vormen, voor de hoogste noten.

De twee broers Carlo en Ricardo Brossi en hun vriendin Alexandra staan in de jaarlijkse talenten wedstrijd tegenover elkaar. Carlo wint de wedstrijd. Hij krijgt een beurs voor 't concervatorium en Ricardo gaat mee. Samen delen de broers lief, liefjes en leed op school tot ze uit elkaar worden getrokken door gedrevenheid en ambitie. Carlo dumpt zijn broer als componist.

Tot dan zong Ricardo enkel zijn muziek maar nu zal de grote Georg Friederich Händel, speciaal voor Carlo, een opera schrijven in opdracht van de zonnekoning. De weg naar beroemdheid ligt open. Zijn optreden is een succes tot er een kindje opstaat en schoner zingt dan wie ook. Zo staat Carlo plots tegenover een concurrente waar hij geen verweer tegen heeft, zijn eigen dochter. Hoe kan dit kind zijn dochter zijn? Komt het nog goed tussen Carlo en zijn broer Ricardo en waar is Alexandra gebleven ?
DIVA is een heerlijk verhaal vol “broederliefde” happy end inbegrepen.

In de pers

Het maakt van de FroeFroe’s, de Tarantino’s van het Vlaamse theater, misschien wel de laatste postmodernisten op onze podia. Van een pièta gaat het in één vingerknip naar pakweg paaldansen, van een sneer naar Pfizer naar een Breugheliaanse nachtmerrie met Pietje de Dood. - Wouter Hillaert (lees de volledige recensie)

Credits

www.froefroe.be

regie Marc Maillard  met  Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Thais Scholiers, Dries De Win, Heleen Haest, Fien Van Der Aa…  barokensemble (Theorbespelers en Viola De Gamba) Floris De Rycker, Pieter Theuns, Pieter Vandeveire muzikanten hedendaags nog te bepalen  zang Serge Kakudji, Abigail Abraham en Thais Scholiers in coproductie met B.O.X Baroque Orchestration X foto Rob Marcelis

Kijk ook eens bij: