Dag vreemde man

Theater van A tot Z
di 12/03/2024 - 20:00
Eenvoudig Nederlands
70'
Ook geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

Een groep mensen van verschillende leeftijden en achtergronden neemt je mee op reis door de wereld van de Nederlandstalige muziek en door hun eigen levens. De acteurs hebben allemaal een andere moedertaal of culturele achtergrond. De combinatie van levensverhalen en vierstemmig gezongen liedjes zal iedereen een warm gevoel geven. Ontroering en ambiance verzekerd!

In 2015-2016 bracht een groep anderstalige nieuwkomers de theaterproductie Gelukkig zijn. Het muzikale theaterproject speelde meer dan 60 keer in het hele land. Kranten, radio en tv besteedden er uitgebreid aandacht aan. Er volgden optredens op de Gentse Feesten en op Boterhammen In Het Park in Brussel. De acteurs-zangers gingen na de tournee verder als het koor Koruso en de Ancienne Belgique begon samen met Theater van A tot Z maandelijkse meezingsessies te organiseren waar anderstaligen gratis Nederlands kunnen oefenen. 

Door het grote succes, en de vraag naar meer, brengt Theater van A tot Z nu een nieuwe muzikale voorstelling met anderstaligen die Nederlands leren: Dag vreemde man - opnieuw genoemd naar een lied van Ann Christy.

Credits

www.theateraz.be

tekst en regie Peter Schoenaerts koorleider Andy Dhondt arrangementen Chris Carlier productie Theater van A tot Z coproducenten Cultuurlab, de Taalunie en vzw ‘de Rand’. Met steun van: Koor&Stem, stad Vilvoorde, Instituut voor Levende Talen (KU Leuven), vzw Fast Forward en Nekka vzw.

Bekijk en luister online