Corelli & Händel

Musica Gloria
zo 06/03/2022 - 11:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Locatiewijziging:

Momenteel hebben we problemen met de verwarming in de kerk.
Daarom verplaatsen we de voorstelling naar 30CC/Schouwburg.

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

--------

In dit programma speelt het sprankelende barokensemble Musica Gloria enkele prachtige kamermuziekwerken en concerti van grootmeesters Corelli en Händel, waarbij je duidelijk hoort hoezeer Corelli’s muziek Händel geïnspireerd heeft.

Corelli en Händel behoren tot de grootmeesters van de barok en hebben mekaars werk goed gekend. In 1707-1708 vertoefde de toen jonge twintiger Georg Friedrich Händel in Rome. Daar kwam hij in contact met de gerenommeerde violist en componist Arcangelo Corelli, die reeds fin de carrière was.

In dit concertprogramma geniet je onder meer van het virtuoze La Folia van Corelli, het hemelse hoboconcerto van Händel en ook zijn ludieke orgelconcerto The Cuckoo and the Nightingale. Dat laatste dankt zijn bijnaam aan de koekoeksroep die erin te horen is, bedolven onder een vloed van hoge (nachtegaal)passages.

Het jonge Leuvense barokensemble Musica Gloria speelt voor deze gelegenheid met een zestal musici. Beniamino Paganini en Nele Vertommen nemen zowel de leiding als de solistenrol op zich. In 2021 werden ze beiden als een van de Twintigers bij Klara verkozen en Beniamino kreeg de Prijs van de Jonge Musicus van het Jaar 2020.

Georg Friedrich Händel

  • Triosonate in g, HWV 390
  • Hoboconcerto in g, HWV 287
  • Orgelconcerto in F, HWV 295 The Cuckoo and the Nightingale

Arcangelo Corelli

  • - La Folia, Op. 5 nr. 12
  • - Sonata a Quattro WoO 4

programmablaadje

In de pers

“Barokhoboïste Nele Vertommen is 21, maar nu al staat vast dat we nog veel van haar zullen horen” (Klara)

Credits

www.beniaminopaganini.com

met Nele Vertommen (hobo & muzikale leiding) Varoujan Doneyan & Elise Dupont (viool) Lena Rademann (altviool) Evan Butta (cello) Beniamino Paganini (klavecimbel, orgel & muzikale leiding) Guilio Quirici (theorbe en barokgitaar)  foto Malou Van den Heuvel