Buiten het boekje: een gesprek met Tine Hens over haar nieuw boek 'Het is allemaal de schuld van de Chinezen' | podcast

Warm Alarm

de Bib Leuven en Tine Hens
ma 19/04/2021 - 12:00
Gratis
Online
podcast
45'
Dit evenement is gratis

Het boek ‘Het is allemaal de schuld van de Chinezen’ van Tine Hens, wordt in april uitgegeven.

Op haar zestiende overtuigde Tine Hens (1974) haar halve klas om T-shirts van Greenpeace te kopen om het regenwoud te redden. Ze was een buitenkind, hield en houdt van de schoonheid die ons omringt. Ze studeerde Geschiedenis om de wereld te begrijpen; ze werd journalist om over die wereld te schrijven, onder andere voor De Standaard, Knack en MO*. Klimaat en ecologie, maar ook een andere economie werden haar thema’s. 

In 2015 verscheen haar eerste boek, Het klein verzet, over hoe gewone mensen helden worden. Ondertussen is er een tweede boek, Het is allemaal de schuld van de Chinezen (EPO, 2021) over alle argumenten die we verzinnen om de klimaatcrisis niet aan te pakken en staat er een derde boek in de steigers. Opnieuw over haar twee passies: literatuur en natuur.

Over Het is allemaal de schuld van de Chinezen. En andere dooddoeners over het klimaat.

Van ‘We kunnen er toch niets meer aan doen’ en ‘Wij zijn te klein om het verschil te maken’ tot ‘Het klimaat is altíjd veranderd!’ en ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’

In dit even speelse als ernstige boek gaat Tine Hens, door haar lezingen goed bekend met een terugkerend type interventie uit de zaal, de uitdaging aan. Vertrekkend van tien dooddoeners klopt ze aan bij bekende en minder bekende klimaatwetenschappers. Een zelfhulpboek bij klimaatverwarring.

Credits

leuven.bibliotheek.be