Boekvoorstelling TUMULT

Gerrit Valckenaers
di 02/04/2024 - 20:00

Ticketprijzen

gratis met inschrijving

30CC en Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts nodigen je uit op de boekvoorstelling van TUMULT - De muziek van de twintigste eeuw in 32 meesterwerken door Gerrit Valckenaers

Gerrit Valckenaers schreef de geschiedenis neer van de muziek van de twintigste eeuw, met oog voor anekdotiek en detail en met oog voor de tijdsgeest en verbanden met de hele muziekgeschiedenis.
Aan de hand van 32 meesterwerken krijg je een enthousiasmerend, zinnen- en orenprikkelend beeld van die uitermate boeiende eeuw vol met nu eens sensuele en dan weer cerebrale muziek.

Gerrit Valckenaers is tegelijk muzikant, radiomaker bij Klara en musicoloog. Hij is ook betrokken bij het Nieuwstedelijk bij tal van theaterproducties. Recent toerde hij met de IJslandse zangeres Emiliana Torrini. Op Klara verzorgt hij sinds jaar en dag programma’s waarin nieuwe muziek belicht wordt.

Klaracollega Lies Steppe praat met auteur Gerrit Valckenaers, musicoloog Maarten Beirens en componiste Heleen Van Haeghenborg.

Brecht Valckenaers, pianist en zoon van, speelt werk van o.a. Ravel, Schönberg, Sjostakovich, Messiaen, Pärt, Cage, Ligeti, Reich en Gubaidulina tijdens de voorstelling.

    • met receptie, boekverkoop en signeersessie na de voorstelling