BOEF!

DE MAAN

vr 26/05/2023 - 19:00
60'
10 - 110 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

Drie muzikanten/performers. Poëzie, flarden tekst en andere schrijfsels. Slam, gospel, rap en beatbox. Het publiek in een arena errond. Zo presenteert DE MAAN de realiteit van het leven: naakt en rauw. Kritiek, beats en dans vliegen je rond de oren.

Bij BOEF! zit je midden op het plein naast den blok waar een aantal zielsverwante outcasts elkaar ontmoeten. Ze zijn arm, kwaad en vervelen zich, maar vinden elkaar in muziek maken.

Wat er naar hen wordt geroepen, kaatsen ze terug tegen de muren van het grijze appartementsblok. De hoop lonkt om de hoek in dit emotionele straatconcert waar de aanstekelijke beats het publiek uitnodigen om mee te dansen of te schreeuwen. Lang leve de roos die uit het beton groeide toen niemand naar haar omkeek!

Ruud Gielens zet als geen ander een kleurrijke en levendige voorstelling neer die elke toeschouwer zal raken. Dat doet hij met een diverse cast, een minimalistisch decor en sociaal-politieke thema’s.

Quand on est dans la merde jusqu’au cou, il ne reste plus qu’à chanter (Samuel Beckett)

  • Er wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten

Credits

regie Ruud Gielens van en met Kaat Arnaert, Eric Kabongo en Joost Maaskant kostuums Freya Proost en Florence De Vocht (stage) lichtontwerp Ruud Gielens techniek Dominique Defossez en Thibault Annoot (stage) coproductie DE MAAN, Perpodium met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest met dank aan basisschool De Baan, Mechelen foto Diego Franssens

Bekijk en luister online