Benefietconcert voor India

Hoop voor Odisha

Ataneres Ensemble, Liebrecht Vanbeckevoort (piano) en Lisa De prins (viool)
do 22/02/2024 - 20:30
Gastvoorstelling
85' zonder pauze (incl. presentatie, speech, muzikale programma)

Ticketprijzen

€ 45 (rang 1) - € 35 (rang 2) - € 25 (rang 3)

In de Indische deelstaat Odisha zijn ongeletterdheid en werkloosheid een grote hindernis voor de ontwikkeling van grote groepen van de bevolking. Dit benefietconcert heeft als doel broodnodige fondsen te verzamelen, die zowel voor duurzame landbouw als voor educatie zullen worden aangewend.

Alle netto-inkomsten zullen worden overgemaakt aan Tearfund. Deze NGO heeft al decennia ervaring heeft met ontwikkelingssamenwerking in vele landen. Zij zal met de ontvangen fondsen projecten opzetten en ze evalueren.

De hopelijk al in 2024 geteelde gewassen, met name moringa, gember, kurkuma en vele inheemse kruiden zullen, in combinatie met honingproductie en geiten-boerderijen, werk en inkomen verschaffen aan vele ongeschoolden. Ze leveren bovendien een welkome aanvulling op een te schraal rijstdieet, dat vooral bij vele jongeren heeft geleid tot groeiachterstand en ondervoeding.

Daarnaast zal een deel van de inkomsten worden besteed aan mobiele teams van gediplomeerde leraren. Zij zullen, in afwachting van de oprichting van scholen, kinderen en volwassenen leren lezen en schrijven in afgelegen dorpen.

PROGRAMMA

Tijdens dit benefietconcert brengt het Leuvense strijkensemble Ataneres samen met pianist Liebrecht Vanbeckevoort (laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd) een gevarieerd en opwindend programma : het 1ste pianoconcerto van Johann Sebastian Bach en de beroemde Rhapsody in Blue van Gershwin, precies 100 jaar geleden geschreven en in première gegaan.

Voorafgaand speelt het 17-jarige viooltalent Lisa De prins werk van Elgar en Wieniawski, begeleid door Liebrecht Vanbeckevoort.

  • E. Elgar - Salut d’Amour
  • H. Wieniawski - Faust Fantasy
  • J.S. Bach - Air, BWV 1068
  • J.S. Bach - Piano Concerto nr. 1 in d, BWV 1052
  • G. Gershwin - Rhapsody in Blue

Na afloop van het concert kan je in de foyer -ter ondersteuning van het goede doel- nog drank en versnaperingen bekomen. In je concertticket is alvast 1 consumptie van de bar inbegrepen.

Credits

met Ataneres Ensemble - Liebrecht Vanbeckevoort (piano) - Lisa De prins (viool)