Bach, Fasch en Telemann

Feest aan het hof van Anhalt-Zerbst

Musica Gloria
za 08/10/2022 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Op dit feestelijk programma staat muziek van Fasch, Bach en Telemann zoals die in het begin van de 18de eeuw aan het hof van Anhalt-Zerbst geklonken heeft. Waarschijnlijk had Johann Friedrich Fasch uitzonderlijk goede hoboïsten en fagottisten ter beschikking, want hij schreef opvallend veel muziek voor deze instrumenten!

Fasch is een Duitse barokcomponist die in de 18de eeuw erg bekend en geliefd was, maar intussen in vergetelheid raakte. Zo was Johann Sebastian Bach een grote bewonderaar van zijn muziek. Fasch werd net als Bach uitgenodigd voor de auditie voor Thomascantor in Leipzig, maar die koos ervoor om als hofkapelmeester aan het hof van Anhalt-Zerbst te gaan werken. Dat was een belangrijk vorstendom in het Heilig Roomse Rijk waar onder andere tsarina Catharina de Grote haar jeugd doorbracht.

Nele Vertommen (barokhobo) en Beniamino Paganini (klavecimbel) brengen dit bruisend programma met hun ensemble Musica Gloria dat voor deze gelegenheid uit acht musici bestaat.

Muziek van Johann Sebastian Bach, Johann Friedrich Fasch en Georg Philipp Telemann

programmablaadje

In de pers

"Het ensemble levert met gretig en gebalanceerd spel, ritmisch millimeterwerk en een bekoorlijke mix van ­retoriek, pronkzucht en humor een meer dan lovenswaardig debuut af." (★★★★ - De Standaard (6/07/2022) over 'Fasch’s oboe, music at the Zerbst Court')

Het spelplezier spatte van die jonge spelers hun gezicht af. Prachtig en met zoveel kracht gebracht (Klassiek-Centraal.be)

Credits

beniaminopaganini.com/over-musica-gloria

met Nele Vertommen (hobo), Nathalie Petitbon (hobo), Elise Van der Wel (viool), Marrie Mooij (viool), Lena Rademann(altviool), Evan Buttar (cello), Isabel Favilla (fagot) en Beniamino Paganini (klavecimbel) artistieke leiding Nele Vertommen en Beniamino Paganini foto Malou Van den Heuvel