Aralkum - GEANNULEERD

Galya Bisengalieva (KZ)
za 23/04/2022 - 20:00
Geannuleerd
GEANNULEERD

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)

check onze kortingen

Het concert 'Aralkum' wordt helaas geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

-----------------

De Kazachse violiste Galya Bisengalieva doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen. Deze artieste, die inmiddels vanuit Londen opereert, heeft echter al heel wat moois op haar palmares staan. Zo leidt ze het prestigieuze London Contemporary Orchestra, dat al bijdrages leverde op onder meer A Moon Shaped Pool van Radiohead, lp’s van Frank Ocean en een hele resem soundtracks, waaronder de Suspiria remake.

Met Aralkum brengt ze een dijk van een conceptplaat over een milieuramp. In zes nummers vormt het opdrogen van het Aralmeer door overvloedige irrigatie het centrale onderwerp. Haar album bouwt ze thematisch op aan de hand van drie tijdstippen: de periode voor de ramp, de ramp zelf en wat de toekomst brengt.

Op subtiele wijze sijpelt de thematiek door in haar muziek, een boeiende wisselwerking tussen elektronica en neoklassieke elementen. Naast de dreiging is er ook ruimte voor hoop waarbij de fauna heropleeft, maar eindigen doet ze toch in mineur.

Extra

Er volgt ook nog een gesprek met de artieste, waarbij ze dieper ingaat op het maakproces van deze plaat. Tegelijkertijd kaarten we ook de problematiek aan met experten ter zake.

In het kader van het Warm Alarm festival.

Bekijk en luister online