APATE SPREEKT [De Ruimtevaart]

Simone Milsdochter
vr 18/11/2022 - 14:00
60'

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

! Deze voorstelling speelt op 18 november en niet op 7 oktober zoals vermeld in de brochure.

-----

De godin van de leugen en de misleiding keert terug op aarde om de mensheid aan te spreken. Apate is het beu om alsmaar beschimpt en verwenst te worden. De leugen zou niet deugen en wordt zelfs als het grootste kwaad bezien.

Apate zou de reden zijn voor corrupte politiek, gebroken liefdes, ontwrichte samenlevingen. Maar is dat werkelijk zo? Hoe zouden onze levens eruitzien zonder de mogelijkheid om elkaar te misleiden?

Op scherpe wijze fileert Apate het menselijke onvermogen om de leugen naar waarde te schatten. Nu eens misprijzend, dan weer vol mededogen gaat ze tekeer tegen de mensheid die de waarheid verafgoodt. Ze legt uit waarom onze blinde focus op waarheid, wetenschap en rationaliteit het leven verziekt.

In de pers

“Ze schudt ons wakker, schuurt tegen onze gangbare opvattingen en licht toe waarom de leugen van alle deugden de meest onderschatte is.” - curator Yves Vermeersch.

Credits

tekst Alicja Gescinska spel Simone Milsdochter vorm Christophe Engels muziek Joris Caluwaerts extern oog Peter Seynaeve foto Christophe Engels