Amadou & Mariam (ML)

Nacht van de Fair Trade Special

za 08/10/2022 - 20:00
40' (voorprogramma) - pauze - 75'

Ticketprijzen

€ 29 (rang 1) - € 26 (rang 2) - € 20 (rang 3)- € 15 (rang 4)

check onze kortingen

Maak kennis met het koningspaar van de afrobeat! Amadou & Mariam is een geniaal, muzikaal en blind duo uit Mali. Mariam zingt in het Bambara, de taal van Mali. Haar man Amadou speelt meesterlijke solo's en aanstekelijke gitaarriffs. Samen brengen ze een dansbare mengeling van traditionele muziek en westerse pop. De synergie tussen hun twee stemmen zorgt voor een vleugje magie.

Al ruim 40 jaar combineren Amadou & Mariam hun liefde met hun muzikale carrière. Sinds ze in 2005 het onnavolgbare (en door Manu Chao geproducete) Dimanche à Bamako uitbrachten, bracht het duo wereldwijd een massa mensen in vervoering. Ze zijn uitgegroeid tot de meest beroemde ambassadeurs van Malinese en Afrikaanse muziek. Ze werkten al samen met Damon Albarn (Blur), Santigold, TV On The Radio, David Gilmour (Pink Floyd), Johnny Marr (The Smiths) en The Yeah Yeah Yeahs.

De laatste jaren hebben we bij 30CC een traditie opgebouwd van concerten van Malinese muzikanten. Denk maar aan Salif Keita, Fatoumata Diawara, Boubacar Traoré, Toumani Diabaté, Vieux Farka Touré … Dit koningskoppel moest dan ook absoluut aanwezig zijn op een verjaardagsfeestje van Oxfam-Wereldwinkel Leuven. Net dit jaar viert ze haar 50ste verjaardag. Dubbel feest!

  • Afterparty met DJ Mukambo (Afro Grooves) tot 01.00 uur
  • VOORPROGRAMMA: 50 jaar Oxfam Wereldwinkels in Leuven

Tijdens het voorprogramma leggen we de focus op 50 jaar Oxfam Wereldwinkels in het Leuvense. We zijn immers fier op 50 jaar eerlijke handel in Leuven, maar evenzeer op 50 jaar ‘beweging maken’ rond fairtrade, solidariteit, vrede en verdraagzaamheid en dat in scholen, verenigingen en op diverse acties en manifestaties.
In een boeiende mix van woord, film en beweging blikken we hierop terug.

Cirkus in Beweging brengt een circusact die verbondenheid uitdrukt tussen mensen wereldwijd. 

In aanwezigheid van Eva Smets, directeur van Oxfam België, stellen we interactief de Oxfam campagne rond klimaatrechtvaardigheid voor en tonen hiermee dat we na 50 jaar nog steeds springlevend zijn.

Credits

in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels Leuven