Alles wat je moet weten

[première]

Fernand
wo 28/02/2024 - 19:00
75’
12-14 jaar

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Buiten is het stralend weer, en jij moet de godganse dag binnenblijven om onzinnige leerstof in je hoofd te stampen. Dat overkomt je jaar na jaar, terwijl het echte leven aan je voorbijtrekt.

Fernand lost dit voor je op. Als alles altijd terugkomt, waarom nog langer stilstaan bij nutteloze feiten? Fernand filtert voor jou de grote verhalen uit alle bagger en bezorgt je een landkaart voor het puberleven. De kortste weg naar the juicy stuff.

Speciaal voor jou lijsten we op welke zaken er écht toe doen. We leren je in 60 minuten de do’s en don’ts van je middelbareschooltijd. Hoe onderhandel je met je ouders zodat plots alle deuren opengaan? Hoe verover je de liefde van je leven? Welke tips en tricks heb je wél nodig om de wereld aan te kunnen?

Gooi alle droge werkblaadjes uit het raam. Geef ons een uur van je kostbare tijd en breng de rest van je middelbare schoolcarrière al fluitend door.

Na Niet echt, wel waar (ode aan het theater) en Onzin voor gevorderden (ode aan de wetenschap) brengt Fernand met hun nieuwe coming of age-voorstelling Alles wat je moet weten een ode aan de meest verwarrende jaren van het leven. De puberjaren. Het wordt een ode aan de verbinding. Verbinding tussen pubers. Tussen pubers en hun ouders, leraars. Verbinding tussen Fernand en het publiek.

Fernand stelt zich als doel leerlingen van de eerste graad te verleiden tot het medium theater. Met een flitsend toegankelijke maar doordachte vorm van theater maakt ze kwalitatieve schoolvoorstellingen voor 12+.

Credits

www.fernandspeelt.be

creatie en spel Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Alicia Andries, Tuur Van Boxem creatie en regie Steven Beersmans muziek Thijs Boyen coaching en dramaturgie Carl von Winckelmann dramaturgisch advies Peter Anthonissen coaching en productie Sabien Van Moorter scenografie en lichtontwerp Michiel Van Cauwelaert
kostuumadvies Elise Goedgezelschap techniek Bregt Janssens met dank aan De FIGURANTEN, CC de Steiger, Cultuurhuis Merelbeke, CC MUZE, deRuimte, De MET, fABULEUS, hetpaleis, 30CC, Perpodium, Thassos en het bestuur van Fernand Speelt vzw: Lore Boon, Laura Van Doorslaer, Amber Vansintjan