Amateurama 2.0

Amateurs! Voor ons geen scheldwoord maar wel een geuzennaam voor de Leuvense amateurgezelschappen. Want amateurs dat zijn liefhebbers. Mensen met een groot hart voor de kunst. Met Amateurama 2.0 wil 30CC haar nauwe band met de amateurverenigingen in Leuven benadrukken en vorm geven.

Amateurama 2.0 is een samenwerkingsprogramma dat enerzijds talenten van de acteurs, zangers, regisseurs, dansers, technici, … helpt ontwikkelen en tegelijk hun verenigingen meer zichtbaarheid geeft bij een breder publiek.

Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Masterclasses: professionele kunstenaars bieden expertise op maat aan de verenigingen
  2. Integratie van amateurvoorstellingen in de (festival)werking van 30CC
  3. Co-producties waarbij professionele en amateurgezelschappen samenwerken.


Amateurama 2.0 focust op de podiumkunsten (muziek, dans, theater, musical, circus, cabaret). Beeldende kunstenaars kunnen terecht bij Expo Leuven.

Uitnodiging: Ontmoetingsmoment tussen programmatoren en amateurverenigingen 

Beste liefhebber,

Om de band tussen 30CC en de amateurverenigingen aan te halen organiseren we een uitwisseling tussen de programmatoren en de amateurs.

Je bent uitgenodigd op zaterdag 1 oktober van 16.00 uur tot 19.00 uur in 30CC/Wagehuys.

Bedoeling is om ideeën uit te wisselen en concrete samenwerkingen op te zetten tussen 30CC en de amateurverenigingen voor de komende seizoenen.

We experimenteren met de vorm en organiseren de ontmoeting samen met kunstenaar Ine Ubben die ons op een bijzondere manier zal begeleiden. Hieronder vind je de opbouw van de namiddag.

Ter voorbereiding, een kleine opdracht: breng een koffie- of theekopje mee waar voor jou (en/of je vereniging) een verhaal aan vast hangt dat iets vertelt over je passie voor de kunst, je persoonlijke drive, of over gewoontes in je vereniging, …

Deze bijeenkomst is gratis en staat open voor 2 personen/vereniging. Graag op voorhand inschrijven via christel.dusoleil@leuven.be.