Amateurs! Voor ons geen scheldwoord maar wel een geuzennaam voor de Leuvense amateurgezelschappen. Want amateurs dat zijn liefhebbers. Mensen met een groot hart voor de kunst. Met Amateurama 2.0 wil 30CC haar nauwe band met de amateurverenigingen in Leuven benadrukken en vorm geven.

Amateurama 2.0 is een samenwerkingsprogramma dat enerzijds talenten van de acteurs, zangers, regisseurs, dansers, technici, … helpt ontwikkelen en tegelijk hun verenigingen meer zichtbaarheid geeft bij een breder publiek

Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

Masterclasses

professionele kunstenaars bieden expertise op maat aan de verenigingen

foto: Masterclass scenografie Timme Afschrift voor Musicals vei Leive.

Integratie (festival)werking 30CC

30CC organiseert jaarlijks een aantal festivals. Amateurvoorstellingen die inhoudelijk/vormelijk passen binnen één van de festivals kunnen we opnemen in het officiële programma.

foto: Leuven beKOORt (c) WieBa Photography

Co-producties

30CC gelooft in de kracht en inspiratie die kan uitgaan van samenwerking. We maken graag de verbinding als makers uit het professionele en het amateurcircuit concrete vragen hebben om met elkaar in zee te gaan.

In 2021 werkte theatergezelschap Max Last samen met harmonie De Volharding rond een kerstvoorstelling Stille Nacht.

foto: Max Last en Harmonie de Volharding (c) Tom Herbots

Amateurama 2.0 heeft twee luiken: podiumkunsten (muziek, dans, theater, musical, circus, cabaret) en beeldende kunsten.
Voor vragen en voorstellen rond podiumkunsten kan je terecht bij 30CC (Christel Dusoleil), voor de beeldende kunsten bij Expo Leuven (Greet Verbruggen).