Schenk een ticket

Iedereen heeft recht op cultuur en daar zetten wij bij 30CC graag op in met Schenk een Ticket. Met de giften van onze bezoekers ondersteunen we twee concrete acties:

  • Samen met het OCMW Leuven en de Leuvense basiswerkingen focussen we in het bijzonder op families met jonge kinderen. In Vlaanderen (ook in Leuven) wordt immers 1 op de 7 kinderen geboren in een gezin in armoede. We stimuleren hun cultuurdeelname door vele activiteiten (theaterbezoeken, ateliers, etc). Dankzij Schenk een ticket kunnen we deze kinderen en hun familie ook uitnodigen op een voorstelling. In 2024 ontvangen we hen bij Zohra’s feestje in 30CC/Wagehuys en na afloop kunnen ze gezellig nagenieten bij een drankje.
  • Daarnaast is 30CC sinds kort ook een Hartelijke Plek. In Leuven zijn er tal van Hartelijke Plekken: geëngageerde handelaars en organisaties zetten hun deuren open en nodigen hun bezoekers uit elkaar te trakteren op een deugddoende koffie, een lekkere maaltijd, … en nu ook een ticket van 30CC. Dankzij jouw gift kan 30CC – op eenvoudige vraag – een gratis ticket aanbieden aan wie het niet kan betalen. Meer info

Jij kan dus helpen! Bij elke aankoop kan je € 5, € 10 of een bedrag naar keuze schenken aan een kansarm kind of zorgen voor een gratis ticket voor wie het financieel moeilijk heeft. Alvast onze warme dank!

Resultaten 'Schenk een ticket' seizoen 2022-2023

Ons publiek schonk vorig seizoen 6.632 euro via de actie Schenk een ticket. Hoe schoon en troostend is dat! Hiermee bezorgden we onder meer de kinderen van de Leuvense buurtcentra en gezinnen in kwetsbare leefomstandigheden een geweldige namiddag op de Velodroom. Samen genoten ze van de voorstelling in petto van circusgezelschap Okidok met een verfrissend drankje achteraf.  

De jaarlijkse voorstelling voor kinderen die opgroeien in een kwetsbare situatie is een mooi voorbeeld van een samenwerking met de Leuvense basiswerkingen. Daardoor komen ook de moeilijker te bereiken groepen in aanraking met cultuur. Ouders en kinderen kunnen even opgaan in een wereld vol fantasie en verwondering. Ze kunnen zich er helemaal uitleven en even ontsnappen aan de realiteit van elke dag. Van harte dank aan allen die een bedrag hebben gestort!” (Sofie Abts, beleidsmedewerker dienst buurtwerk, stad Leuven)

Dit seizoen sluit 30CC ook aan bij Hartelijke Plekken Leuven, omdat we geloven dat de kleine gebaren het verschil maken. We zetten een deel van het geschonken bedrag in voor mensen die het financieel minder makkelijk hebben. Ze kunnen bij ons een gratis ticket ontvangen.