VOCABULARIUM

Anne Teresa De Keersmaeker, Cynthia Loemij / Rosas
wo 01/05/2024 - 20:30
Geannuleerd
do 02/05/2024 - 20:30
Geannuleerd
vr 03/05/2024 - 20:30
Geannuleerd
STUK
Soetezaal

Ticketprijzen

€ 26 - check onze kortingen

De voorstelling Vocabularium wordt helaas geannuleerd.
Tickethouders ontvangen nog een persoonlijk bericht.

---------------------
VOCABULARIUM is een solo voor Cynthia Loemij, sinds 30 jaar een vaste waarde bij Rosas. Als dochter van een Nederlandse moeder en Indonesische vader verkent ze de koloniale geschiedenis van Indonesië. Vertrekpunt van de voorstelling zijn David Van Reybroucks Revolusi: Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld en De kolonisatie van de toekomst; samen met werk van Jannetje Visser-Roosendaal(1899-1990), de overgrootmoeder van Cynthia Loemij. Ze schreef ruim vijftig romans, waaronder Tot in den Dood, dat in 1941 als verzetsliteratuur in beslag werd genomen.

De onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië is een deel van Cynthia Loemij's persoonlijk verhaal. De solo verkent deze koloniale geschiedenis, en hoe gevestigde machtsstructuren de huidige reactie op de klimaatcrisis vormgeven en zo ook de toekomst koloniseren.

Cynthia Loemij's traject binnen Rosas begon in 1991. Gedurende 30 jaar danste ze in 35 verschillende producties. In die zin belichaamt ze als het ware de geschiedenis van het dansgezelschap. VOCABULARIUM combineert tekst en beweging om te onderzoeken hoe deze verschillende lagen geschiedenissen, verhalen en herinneringen met elkaar vervlochten zijn.

een samenwerking van 30CC en STUK 

Credits

choreografie Anne Teresa De Keersmaeker gecreëerd met en gedanst door Cynthia Loemij repetitieleiding Fumiyo Ikeda productie Rosas