Bestel met combinatiekorting (vanaf 4 voorstellingen) >>> volg deze link

Van Versailles tot de Marais

het Parijs van de Zonnekoning

Jan Petit Ensemble
do 21/11/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 12 (€ 6 voor -26 jaar) - check onze kortingen

Stap in de woelige wereld van het 18de-eeuwse Parijs en kom mee op een muzikale reis door de stad. Van de grandeur van Versailles tot de bruisende straten van de volkse wijken in de Marais!

Dompel jezelf onder in de prachtige muziek van Franse barokmeesters als Jean-Philippe Rameau, Jean-Baptiste Lully en Marin Marais, een ware muzikale weerspiegeling van de pracht en praal van het hof van de Zonnekoning.

Duik ook in de levendige muziekscène van het kosmopolitische Parijs, waar Italiaanse componisten zoals Francesco Geminiani hun eigen unieke stijl en invloeden introduceerden. Verlies jezelf tenslotte verder in de straten en steegjes van de volkswijken met levendige volksmelodieën.

Het Jan Petit Ensemble werd in 2018 opgericht in het Lemmensintituut te Leuven door jonge studenten met een gedeelde passie voor barokmuziek. Klara-Twintiger Sterre Decru (zang), Sanderijn Demuynck (klavecimbel) en François-Emmanuel Douchy (barokcello en viola da gamba), die op dat moment een klassieke opleiding volgden, hebben intussen elk hun eigen weg gebaand in de internationale barokmuziekwereld, met grote namen als Bart Naessens, Peter Kooij, Viola De Hooge, Robin Blaze, Pascal Bertin en Francesca Aspromonte. Met veel ervaring en vooral veel enthousiasme zijn ze nu weer verenigd voor een nieuw programma van Franse barokmuziek!

Op het programma: Franse barok, airs de cours, volksmelodieën en werk van Francesco Geminiani.

---------------------

veelbeLEUVENd - jong klassiek

In veelbeLEUVENd presenteren we klassieke muziek met jong Leuvens talent. Leuven barst immers van het talent en heeft een rijk klassiekemuziekleven. Met deze reeks bieden we jonge enthousiaste musici de broodnodige concertkansen aan het begin van hun carrière. Uniek aan deze reeks is dat de jonge muzikanten zelf aan het roer staan.

Credits

met François-Emmanuel Douchy (barokcello), Sanderijn Demuynck (klavecimbel) en Sterre Decru (zang) foto Wouter Demuynck

Kijk ook eens bij:

Openingsconcert veelbeLEUVENd

Pianoduo Elato & friends
zo 20/10/2024 - 15:00

Tussen dromen en verlangens

Trio Rasa en Helena De Bruyn
zo 15/12/2024 - 11:00

Boheemse romantiek

Jonathan van der Beek & friends
zo 19/01/2025 - 11:00

Aquarelles voor fluit

Stefanie Van Gool, Jakub Jirásek en Fiona Feeley
do 27/02/2025 - 20:00

Slavische Rêverie

Kirsten Gedeshi en Gothoni Quartet
do 10/04/2025 - 20:00

Laatste adem

Trio Orelia
zo 18/05/2025 - 11:00