ULTRA

Reut Shemesh / fABULEUS
di 26/11/2024 - 20:30
wo 27/11/2024 - 20:30
Stadsgezelschap
STUK
Soetezaal
60'
14-114 jaar

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

“It is harder to be a man today, and in many ways, that’s a good thing.” (Christine Emba)

In deze dansproductie laten tien jongeren hun ‘mannelijke’ energie de vrije loop: explosief en kwetsbaar. Op de dunne lijn tussen feestvreugde en rebellie. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.

Choreograaf Reut Shemesh was de voorbije jaren onder meer huisartiest bij K3/Hamburg en tanzhaus nrw Düsseldorf, een theater waar fABULEUS regelmatig te gast is. Voor de creatie van ULTRA liet Reut zich inspireren door de dynamiek van fanatieke voetbalsupporters en door de persoonlijke vragen die ze zich stelt als moeder van een opgroeiende zoon.

In samenwerking met STUK.

In de pers

  • "Op die manier legt ULTRA een interessante connectie tussen agressie en expressie naar iemand anders toe. Het verschil tussen met je handen sterk tegen iemands schouders duwen en je handen teder op iemands wang leggen is een nuance van luttele centimeters." (E-tcetera)
  • "Noem het mannelijke energie als bovenlaag, als een laag vernis op de kwetsbare onderlaag. Naar die kwetsbaarheid wordt gezocht op het toneel, niet sentimenteel, niet klef, maar echt wel cool en gedurfd." (Theaterkrant)

Credits

www.fabuleus.be/ultra

concept en choreografie Reut Shemesh creatie en dans Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers en Fien Simons assistentie choreografie Katja Pire dramaturgie Daniel Rademacher scenografie, video en lichtontwerp Ronni Shendar muziek Simon Bauer kostuums Joëlle Meerbergen assistentie kostuums Femke Vanweddingen cocreatie fABULEUS en Reut Shemesh Company coproductie tanzhaus nrw, met financiële steun van de "Bündnis internationaler Produktionshäuse”, Perpodium en STUK met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, das Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen im Rahmen der Spitzenförderung Tanz und der Kunststiftung NRW en Tanzfaktur Köln.

Kijk ook eens bij:

Beyond the Edge

Piet Van Dycke / fABULEUS, HET LAB & zes Limburgse cultuurcentra
di 24/09/2024 - 20:30
wo 25/09/2024 - 20:30

out of hands

Michiel Vandevelde / fABULEUS
wo 23/04/2025 - 20:30
do 24/04/2025 - 20:30
za 26/04/2025 - 20:30