Bestel met combinatiekorting (vanaf 4 voorstellingen) >>> volg deze link

The Honky Tonky Country Show

Een ode aan de countrypioniers

Eriksson Delcroix & The Leftbank Ramblers
do 23/05/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - € 19 (rang 2)

check onze kortingen

Naast Michael Jackson en Madonna kregen ook soms allang gestorven countrysterren als Hank Williams, Patsy Cline, Wanda Jackson en Dolly Parton een plaats op de posters aan hun beider tienerslaapkamermuren. Weer later, in 1999, ontmoetten Nathalie en Bjorn elkaar. Ook op muzikaal gebied sloeg de vlam onmiddellijk over. Hij Hank, zij Wanda.

Hun stemmen bleken voor elkaar gemaakt te zijn, de wereld waarin zij samen beliefden te leven was die van de groezelige honkeytonkbars zoals die in Amerika floreerden in het midden van de 20ste eeuw. Na vier albums van Eriksson Delcroix werd het de hoogste tijd om recht voor de raap hun gitaar en micro’s in stelling te brengen en te spelen wat zij altijd al het allerliefste speelden, namelijk de songs van hun voornoemde, grootste countryhelden en -heldinnen.

Nathalie Delcroix & Bjorn Eriksson

Nathalie Delcroix was nog een kind toen zij uit de stoffige countrycollectie van haar ouders een paar elpees opviste en zichzelf van de weeromstuit de befaamde ‘countrysnik’ aanleerde.

Bjorn Eriksson op zijn beurt stemde als knaap zijn radio af op een wekelijks countryprogramma, perfectioneerde zijn gitaarspel en trachtte met inzet van al zijn krachten het jodelen onder de knie te krijgen – dat laatste al fietsend, teneinde inmiddels zo weinig mogelijk mensen te storen.

Credits

met Nathalie Delcroix (zang), Bjorn Eriksson (gitaar en zang), Elko Blijweert (gitaar), Tomas De Smet (contrabas), Alain Rylant (drums), Peter Pask (gitaar, keyboards en percussie)

Bekijk en luister online