The Breath (UK) & Angeline Morrison (UK)

Double bill

wo 17/01/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Feeërieke intimiteit verzekerd bij de geweldig begenadigde gitarist Stuart McCallum en de opmerkelijke zangeres Ríoghnach Connolly. Dit is folk op zijn puurst en z’n emotioneelst. Een avond vol betoverende songs over vervlogen zomers, eerste liefdes, maar net zo goed over hartpijn, onrecht en ontwrichting.

De Ierse folkzangeres Ríoghnach Connolly, bekend om haar werk met Afro Celt Sound System, zorgt door haar delicaat gefluister en krachtige uithalen voor de perfecte balans met het vernuft waarmee gitarist Stuart McCallum (ex-Cinematic Orchestra) de liedjes emotionele diepte geeft. Twee prachtalbums brachten ze al uit op het Real World Label van Peter Gabriel: Carry Your Kin en Let the Cards Fall. Bij ons presenteren ze hun derde album!

Angeline Morrison

Angeline Morrison opent de avond. Met stem en autoharp brengt ze oeroude trad songs op een bijzonder ingetogen wijze. Met een Jamaicaanse moeder en een Schotse eilandbewoner als vader lijkt ze een vreemde eend in de bijt. Maar door de wijze waarop ze de folksongs vertolkt en vertaalt vanuit haar eigen zwarte identiteit, blijft ze toch de doorwinterde liefhebbers van traditionele folkmuziek trouw.

Haar album The Sorrow Songs: Folk Songs Of Black British Experience werd in The Guardian bekroond tot een van de albums van het jaar.

Bekijk en luister online