Strangely Familiar

over een man die denkt zichzelf te kennen

Jakop Ahlbom Company (NL)
wo 24/01/2024 - 20:00
Eenvoudig Nederlands

Ticketprijzen

€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2) - € 14 (rang 3)

check onze kortingen

Het leven van een onbeholpen man wordt op zijn kop gezet wanneer zijn dubbelganger verschijnt. Deze dubbelganger is alles wat de man niet is, en berooft hem van de aandacht waarnaar hij verlangt. Terwijl niemand de gelijkenis ziet, probeert de man uit deze miserabele situatie te vluchten. Een surreële en humorvolle voorstelling over sociale druk en eigenwaarde.

In Strangely Familiar leeft de hoofdpersoon in een onbestemde wereld. Een plek en een tijd die niet de onze zijn, flets en kleurloos zoals in de films van Roy Anderson.

Hij is een stille, onopvallende jongen, werkt al jaren op een kantoor en is heimelijk verliefd op het meisje van de kantine. Hij is onhandig en wordt genegeerd door zijn omgeving. Als zijn alter-ego, die net zo onhandig is, een baan krijgt op hetzelfde kantoor wordt deze wél geaccepteerd. Zijn alter-ego raakt meer en meer opgenomen in de groep. De hoofdpersoon zint op wraak.

Strangely Familiar is een voorstelling over maatschappelijke codes, uitsluiting en identiteit.

Jakop Ahlbom over de voorstelling: “Als we alle onderscheidende aspecten niet hebben, wat onderscheidt ons dan? Het fascineert mij dat je een evenbeeld van jezelf kan tegenkomen. Een exacte kopie die door de omgeving op een totaal andere manier wordt gezien. Waar je zelf faalt, bang of verlegen bent, krijgt dit evenbeeld alles wat je zou willen en zou kunnen zijn. De aanwezigheid van dit evenbeeld kan tegelijkertijd je ergste nachtmerrie zijn, omdat jouw aanwezigheid overbodig wordt. Ik inspireer de voorstelling op het boek De Dubbelganger van Fjodor Dostojevski en de gelijknamige film van Richard Ayoade."

Na hun onvergetelijke passage vorig seizoen bij ons met Vielfalt nodigen we Jakop Ahlbom Company graag uit voor hun nieuwste productie voor grote zaal met een magisch dynamisch decor. Strangely Familiar wordt een fysieke voorstelling zonder woorden, waarvoor ze een bijzondere Italiaans-Franse tweeling hebben aangetrokken. Dit wordt ongetwijfeld weer een onvergetelijke avond!

Credits

www.jakopahlbom.nl

concept en regie Jakop Ahlbom met Erwin Boschmans, Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark, Fabio Maniglio, Luca Maniglio, Daphne Masé dramaturgie Judith Wendel decor Douwe Hibma en Marlies Schot licht Yuri Schreuders kostuums Esmée Thomassen muziek en sounddesign Leonard Lucieer en Jaïm Sahuleka campagnebeeld Leon Hendrickx en Studio MINSK

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Nuggets

Maxim Storms
ma 04/12/2023 - 20:00

Kiss & Cry

Michèle Anne De Mey & Jaco Van Dormael | Astragales
wo 06/03/2024 - 20:00
do 07/03/2024 - 20:00
do 30/05/2024 - 20:00
vr 31/05/2024 - 20:00