Platform In De Maak: Nieuwe Makersdagen

vr 21/10/2022
ticketinfo volgt
za 22/10/2022
ticketinfo volgt
Theater
Dit evenement is gratis

Voor het derde jaar op rij strijkt Platform In De Maak neer in Leuven. Na drie festivals op diverse locaties doorheen de stad (of online in pandemietijden) landt een groep nieuwe makers nu in onze schouwburg!

In een gebouw vol theatergeschiedenis reflecteren, dromen en bouwen ze aan een theaterveld van de toekomst. Tijdens deze tweedaagse kan je het werk van deze nieuwe makers ontdekken. Het programma stellen ze zelf volledig samen als groep volgens het leidende principe van Platform In De Maak: wie organiseert, programmeert.

Naast talrijke performances maakt deze editie nadrukkelijk plaats voor reflectie. De startende podiumkunstenaars gaan in dialoog met het bredere professionele veld en het publiek. Een rijkelijk gevuld programma met nieuw werk, gesprekken, feedback, debatten en workshops.

Platform In De Maak is een horizontale organisatie die ruimte faciliteert voor presentatie, ontwikkeling en noden van startende podiumkunstenaars. De artistieke werking is een collectieve verantwoordelijkheid waar alle betrokken makers zich toe verbinden vanuit het principe ‘wie organiseert, programmeert’. Op deze manier bouwt het Platform aan een solidair en duurzaam netwerk. Daarnaast kunnen de nieuwe makers verschillende vaardigheden, zowel op artistiek, productioneel als zakelijk vlak, ontplooien. Een nieuwe maker is een performer of lichttechnicus, een choreograaf of cultuurwerker, een dramaturg of scenograaf, …

Het programma is beschikbaar vanaf september.

Credits

www.platformindemaak.be